Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » AVOIN HAKU TAITEILIJOILLE: PERFORMANCE VOYAGE 8
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

AVOIN HAKU TAITEILIJOILLE: PERFORMANCE VOYAGE 8

Taiteilijajärjestö MUU ry:
PERFORMANCE VOYAGE 8
Kansainvälinen videoperformanssien kokoelma

Nettibanneri_Voyage 8_versio1

Teema:
Code: LGBT+

Hakemusten viimeinen jättöpäivä: 10.1.2019!
Uusi deadline, hakuaikaa jatkettu.

Taiteilijajärjestö MUU ry kutsuu taiteilijoita osallistumaan Performance Voyage 8 -videoperformanssikokoelmaan. PV8:n teemana on LGBT+ yhteisön kohtalo ja sen taistelu oikeuksistaan ja hyväksytyksi tulemisesta, joka on jatkunut aikakaudesta, maantieteellisestä sijainnista, poliittisesta järjestelmästä ja perinteistä riippumatta.

Jatkuva ponnistelu tasavertaisien ihmisoikeuksien puolesta on jatkunut väkivallasta ja vainosta huolimatta, ja aikaisempi hiljaisuus ja häpeä on muuttunut vahvaksi, näkyväksi ja kuuluvaksi yhteiseksi rintamaksi – mutta onko se tarpeeksi?

PV8 kokoelma käsittelee seksuaalivähemmistöjen olemassaoloa ja oikeuksia, mutta avoin haku on suunnattu kaikille taiteilijoille.

Performance Voyage 8 -haussa painotetaan viimeaikaisia ja lyhyitä 1-5 min pituisia (max 10 min) videoteoksia. Otamme vastaan vain editoitua materiaalia – emme editoimatonta raakamateriaalia.

Valitut teokset esitetään videokokoelmana maailmankiertueella screening-tapahtumissa. Kokoelmaa esitetään maailmanlaajuisesti vuoden 2019 ajan. Huom: videoita ei esitetä tai installoida kiertueella erikseen.

Kolmihenkinen jury ilmoitetaan myöhemmin.

Linkki hakukaavakkeeseen TÄSSÄ

Videoiden enimmäispituus on 10 minuuttia. Videoon tulee sisältyä asianmukaiset nimi- ja tekijätiedot: taiteilijan nimi, performanssin nimi, videon kesto sekä tarvittaessa tiedot myös siitä, missä, miten ja milloin videoitu performanssi on toteutettu.

Mukaan valituille taiteilijoille ilmoitetaan sähköpostitse alkuvuoden 2019 aikana. Vastaamme kaikille hakijoille.

PV8-teeman laatinut työryhmä: Valentas Strolys (Pride House), Marianne Fincke ja Timo Soppela (MUU ry)

Videoformaatit:

Hakuvaiheessa toivomme erityisesti URL-linkki videoteokseen! Jos tämä ei ole mahdollista voit toissijaisena vaihtoehtona lähettää myös fyysisen tiedoston.

Digitaalisia videoformaatteja on nykyisin niin paljon, että tilanne saattaa tuntua sekavalta. Tavoitteenamme on paras mahdollinen videokuvan laatu, etenkin jos video on kuvattu HD-formaatissa. On ensiarvoisen tärkeää, että kaikki videot ovat PAL-formaatissa (25frame/sec)!

Jos alkuperäinen video on standardilaatuinen (SD), suosittelemme sen lähettämistä mini DV
-nauhalla. Videon voi myös muuntaa normaaliresoluutioiseksi AVI- tai Quicktime-tiedostoksi ja lähettää DVD-datalevyllä.

Jos alkuperäinen video on kuvattu kuvasuhteella 16:9 (laajakuva), siitä tulee tehdä esitysvideo 16:9-kuvasuhdetta käyttäen – sitä ei siis tule konvertoida 4:3 (letterbox) -formaattiin.

Jos alkuperäinen video on kuvattu HD-teräväpiirtotekniikalla, suosittelemme videon muuttamista HD-tiedostoksi ja sen polttamista DVD-datalevylle. Vaihtoehtoisesti voi lähettää linkin, josta tiedoston voi ladata.

Erilaisia HD-videokoodekkeja on useita. Suosittelemme editoidun videon tallentamista MP4- tai H.264-koodekkia käyttäen. Tallenteessa kannattaa käyttää joko 1080p tai 720p resoluutiota sekä suhteellisen suurta signaalin siirtonopeutta eli bittivirtaa / bittinopeutta. Suurella siirtonopeudella 10 minuutin videon tulisi mahtua 4 GB DVD-levylle.

Videon voi myös lähettää MUU ry:n ftp-palvelimelle ftp-ohjelmalla. FTP (File Transfer Protocol) tarkoittaa tiedostojen (videot, kuvat, audiot) lähettämistä tietylle palvelimelle erillisellä tiedostojen siirtoon tarkoitetulla ohjelmalla. Tällöin lähettäjän pitää tietää ftp-osoite ja mahdollinen salasana. FTP-siirto vaatii kiinteän nettiyhteyden. Mokkuloilla tiedostojen, varsinkin videotiedostojen, siirtäminen on hidasta ja vaivalloista. Ohjeet ftp-siirtoon saat pyytämällä MUUsta, email: muugalleria(a)muu.fi

Toinen tapa on lähettää välityspalvelun kautta joko WeTransferin (www.wetransfer.com) tai FileMailin (www.filemail.com) kautta.

Jos videon tiedoston koko on pienempi kuin 2 Gb, silloin WeTransfer on hyvä palvelu. Jos tiedoston koko on suurempi kuin 2 Gb, silloin kannattaa käyttää FileMailia.

Molemmissa ladattu tiedosto säilyy vain viikon ajan, joten kannattaa tarkistaa, että MUU ry on saanut latauslinkin.

Ennen videon lähettämistä sen toimimista kannattaa kokeilla VLC-ohjelmassa (www.videolan.org/vlc). Mikäli video näkyy VLC:llä, on hyvin todennäköistä, että se toimii myös meidän laitteistollamme.

 

Tiedustelut: muugalleria@muu.fi