Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » RE-VOYAGE @ CONTENEDORES FESTIVAL
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

RE-VOYAGE @ CONTENEDORES FESTIVAL

7.6. & 9.6.2018 klo 18
Casa de Las Sirenas Cultural Center
Sevilla, Espanja

helander_trambo_web-445x311
kuva: Marja Helander, Trambo, 2014

 

Taiteilijajärjestö MUU ry:n vuodesta 2011 tuottama Performance Voyage, kansainvälinen videoperformanssien kokoelma, sai jatkokseen Re-Voyagen – läpileikkauksen aikaisemmista kokoelmista tutkija Basak Senovan kuratoimana. Re-Voyagen ensiesitys oli Taidehalli WUK’ssa toukokuun lopussa, ja seuraava esitys Contenedores-festivaaleilla 7. ja 9.6.2018.

Re-Voyage -kokoelman valintojen tarkoituksena on tutkia suorituskyvyn ja liikkuvan kuvan välisiä risteyskohtia. Re-Voyagessa on 10 teosta eri taiteilijoilta. Kokoelman taiteilijoiksi valikoituivat Heidi Kilpeläinen (PV1), Scott Sandwich (PV2), Filippo Berta (PV3), Essi Kausalainen (PV3), Elina Brotherus (PV4), Marja Helander (PV4), Verica Kovaceska (PV4), Marika Orenius (PV4), Sasha Huber (PV5) ja Magda Gebhardt (PV6).
Lue Re-Voyage teoksista ja taiteilijoista (englanniksi) TÄSTÄ

www.facebook.com/events

Vuonna 2018 Contenedores-festivaali juhlii 18 ikävuottaan sekä pitkää taivaltaan performanssitaiteen parissa. Vuoden 2018 festivaalissa on kyse “täysi-ikäisyyden” saavuttamisesta, sekä kolmen päivän ja 42 kansainvälisen taiteilijan tapaamisesta. Festivaalin ovat kuratoineet Ruben Barroso (Contenedores) sekä Nieves Correa (Acción!MAD), ja festivaali on tuotettu Contenedores-festivaalin ja Acción!MAD’n välisenä yhteistyönä.

Kansainvälisiä performanssitaiteilijoiden tapaamisia järjestävä Acción!MAD toimii myös foorumina ja alustana projekteille, jotka tukevat performanssitaidetta sekä sen koulutusta ja levitystä.

Basak Senova on kuraattori, muotoilija, kirjailija ja tutkija. Hän on kirjoittanut taiteesta, mediasta sekä teknologiasta vuodesta 1995, sekä kuratoinut lukuisia näyttelyjä sekä mm. Venetsian ja Istanbulin biennaalien paviljonkeja. Senova on työskennellyt vuoden 2017 alusta tutkimuspohjaisessa ja monitaiteellisessa CrossSections taideprojektissa Wienissä, Helsingissä ja Tukholmassa.

Aikaisempien Performance Voyage kokoelmien teemoja ovat olleet mm. Body and Sound (PV3), Domestic (PV5) ja Future – Tomorrow (PV6). Vuosina 2011-16 järjestetyt Performance Voyage-kiertueet ovat kattaneet yli 76 tapahtumaa 37 eri maassa. Performance Voyage on matkannut Euroopan lisäksi Aasiassa, Venäjällä, Afrikassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Mukana on ollut yhteensä 89 taiteilijaa ja/tai taiteilijaryhmää.

Yhteistyössä Acción!MAD kanssa Contenedores-festivaalilla esitetään myös Performance Voyage 7. PV7 kokoelmaa on esitetty vuosien 2017 ja 2018 aikana yhteensä 19 kertaa. PV7 teemalla Protest Song Competition! sisältää 20 teosta 18 kansainväliseltä taiteilijalta / ryhmältä: Kuesti Fraun, Kim Dotty Hachmann & Steffi Simmen, Sasha Huber & Petri Saarikko, Heidi Kilpeläinen, Francois Knoetze, Timo Kokko, Paweł Korbus, Vik Laschenov, Elin Magnusson, Elena Mazzi, Iwona Ogrodzka, Ignacio Pérez Pérez, Arja Renell, Kikka Rytkönen, Julia Schicker, Jukka Silokunnas, Niko Skorpio ja Elizabeth Wurst. Performance Voyage 7 on kuratoinut taiteilija Heidi Kilpeläinen, Suomen Lontoon instituutin taide- ja kulttuuriohjelman päällikkö Jaakko Nousiainen sekä MUU ry.n toiminnanjohtaja Timo Soppela.

Lue lisää PV7 -taiteilijoista ja teoksista TÄSTÄ LINKISTÄ (englanniksi)

Performance Voyage 7:n toteutusta on tukenut Helsingin kaupunki, audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK, Suomen Lontoon instituutti ja ja suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti FINNO.

 

Performance Voyage 8 open call avautuu kesäkuussa.

 

muugalleria(a)muu.fi