Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » RE-VOYAGE
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

RE-VOYAGE

29.5.2018, klo 17.00
Kunsthalle Exnergasse –  WUK
Währinger Straße 59
Wien, Itävalta

helander_trambo_web

image: Marja Helander, Trambo, 2014.

 

Basak Senovan kuratoimana Re-Voyage on Performance Voyage kokoelmien läpileikkaus.

Taiteilijajärjestö MUU ry:n vuodesta 2011 tuottama Performance Voyage, kansainvälinen videoperformanssien kokoelma, saa jatkokseen Re-Voyagen – läpileikkauksen aikaisemmista kokoelmista tutkija Basak Senovan kuratoimana. Kokoelman ensiesitys on Taidehalli WUK’ssa toukokuun lopussa.

Re-Voyage -kokoelman valintojen tarkoituksena on tutkia suorituskyvyn ja liikkuvan kuvan välisiä risteyskohtia. Re-Voyagessa on 10 teosta eri taiteilijoilta. Kokoelman taiteilijoiksi valikoituivat Heidi Kilpeläinen (PV1), Scott Sandwich (PV2), Filippo Berta (PV3), Essi Kausalainen (PV3), Elina Brotherus (PV4), Marja Helander (PV4), Verica Kovaceska (PV4), Marika Orenius (PV4), Sasha Huber (PV5) ja Magda Gebhard (PV6).
Lue Re-Voyage teoksista ja taiteilijoista (englanniksi) TÄSTÄ

Aikaisempien Performance Voyage kokoelmien teemoja ovat olleet mm. Body and Sound (PV3), Domestic (PV5) ja Future – Tomorrow (PV6). Vuosina 2011-16 järjestetyt Performance Voyage-kiertueet ovat kattaneet yli 76 tapahtumaa 37 eri maassa. Performance Voyage on matkannut Euroopan lisäksi Aasiassa, Venäjällä, Afrikassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Mukana on ollut yhteensä 89 taiteilijaa ja/tai taiteilijaryhmää.

Basak Senova on kuraattori, muotoilija, kirjailija ja tutkija. Hän on kirjoittanut taiteesta, mediasta sekä teknologiasta vuodesta 1995, sekä kuratoinut lukuisia näyttelyjä sekä mm. Venetsian ja Istanbulin biennaalien paviljonkeja. Senova on työskennellyt vuoden 2017 alusta tutkimuspohjaisessa ja monitaiteellisessa CrossSections taideprojektissa Wienissä, Helsingissä ja Tukholmassa. basaksenova.com

Taidehalli WUK’ssa esitetään myös Performance Voyage 7. PV7 kokoelmaa on esitetty vuosien 2017 ja 2018 aikana yhteensä 15 kertaa. PV7 teemalla Protest Song Competition! sisältää 20 teosta 18 kansainväliseltä taiteilijalta / ryhmältä: Kuesti Fraun, Kim Dotty Hachmann & Steffi Simmen, Sasha Huber & Petri Saarikko, Heidi Kilpeläinen, Francois Knoetze, Timo Kokko, Paweł Korbus, Vik Laschenov, Elin Magnusson, Elena Mazzi, Iwona Ogrodzka, Ignacio Pérez Pérez, Arja Renell, Kikka Rytkönen, Julia Schicker, Jukka Silokunnas, Niko Skorpio ja Elizabeth Wurst. Performance Voyage 7 on kuratoinut taiteilija Heidi Kilpeläinen, Suomen Lontoon instituutin taide- ja kulttuuriohjelman päällikkö Jaakko Nousiainen sekä MUU ry.n toiminnanjohtaja Timo Soppela.

WUK Werkstätten- und Kulturhaus on yksi Euroopan suurimmista kulttuurikeskuksista. Se rakennettiin 1900-luvulla veturitehtaaksi,  ja vuonna 1981 rakennuksesta luotiin yhdistysten ja kulttuuritoimijoiden avoin, yhteinen työskentelytila. Nykyään WUK toimii mm. performanssin, musiikin ja lasten kulttuuritoiminnan keskuksena. WUK’ssa vierailee vuosittain 200 000 kävijää.

Performance Voyage 7 -projektia ovat tukeneet Helsingin kaupunki, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK,  Suomen Lontoon instituutti ja ja Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti FINNO.

Lue lisää taiteilijoista ja teoksista (englanniksi) TÄÄLTÄ

facebook.com/performancevoyage

 

Performance Voyage 8 open call avautuu kesäkuussa.

 

muugalleria(a)muu.fi