Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » SUOMALAISTEN LASTEN KURATOIMA VIDEOTAIDEKOKOELMA ATEENAN TAIDEMESSUILLA
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

SUOMALAISTEN LASTEN KURATOIMA VIDEOTAIDEKOKOELMA ATEENAN TAIDEMESSUILLA

Platforms Project 2018
17.-20.5.2018
256 Peiraios street, Ateena, Kreikka
www.platformsproject.com

silokunnas_nuclear-family_edit

Jukka Silokunnas: Ydinperhe (Nuclear Family)

 

Platforms Project 2018 on taiteilijavetoisille gallerioille, projektitiloille ja muille taiteilijahankkeille suunnattu kansainvälinen taidealan messutapahtuma. Nyt jo kuudetta kertaa järjestettävä Platforms Project on tähänastisista laajin ja siihen osallistuu 57 järjestöä 17 maasta ja 41 kaupungista. Tapahtumaan osallistuvat sadat taiteilijat muodostavat yhdessä globaalin verkoston. Messujen ainoa osallistuja Suomesta, MUU Galleria, on kutsuttu mukaan nyt neljättä kertaa.

www.facebook.com/events

Platforms Project 2018 –taidemessujen tapahtumapaikka on Nikos Kessanlisin näyttelyhalli Ateenan kuvataideakatemiassa 17.–20.5.2018. Luvassa on rikas ja monipuolinen ohjelma, johon sisältyy niin performansseja, projektiesittelyitä ja luentoja kuin osallistujien vetämiä työpajoja. Platforms Project lähestyy luovuuden ydintä esittelemällä uusia taiteen positioita ja kehittämällä eri alustojen välisiä suhteita.

MUU esittelee osastollaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa lasten valitsemia videoteoksia. Seitsemän taiteilijaa / taiteilijaryhmää ovat Jessica Koivistoinen, Anni Nykänen, Virve Nyyssönen, Laura Pakarinen, Teemu Raudaskoski, Jukka Silokunnas ja Airbakers (Tuuli Toivola & Ninni Wager). Vuoden 2017 SILMÄNJUHLA-tapahtumassa salolaisista koululaisista koottu videoraati päätti Salon taidemuseo Veturitalliin  kootun MEDIATAIDETTA LAPSILLE -videonäytöksen teosvalinnoista. Apuraatilaisina toimivat Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijat Hannele Romppanen (Turun toimipiste) ja Marjaana Jaranne (Helsingin päätoimipiste) sekä taiteilija Risto-Pekka Blom.

Teokset:

Airbakers -ryhmän (Tuuli Toivola ja Ninni Wager) ”HYRSKYNMYRSKYN” on stop motion-animaatio, jossa kodin sisuskalut lähtevät liikkeelle ja aaltoilevat pitkin poikin lattioita ja seiniä. Rakennuksen sisällä tapahtuva myrsky voi näyttäytyä hurjana, mutta toisaalta myrskyn voi kokea leikkisänä ja sen sekaan voi sukeltaa tarkastelemaan muutoksen olemusta.

Jessica Koivistoisen ”MO(VE)MENTS” kuvaa maailmaa ympärillämme, joka on täynnä villinä kiemurtelevien viivojen aaltoliikettä, kuvioiden ja muotojen hypnoottista sykettä. Pintoja, joita pidempään katsomalla näkee kuhisevia pisteitä ja äärettömiin imaisevia tunneleita.

Anni Nykäsen ”EN NÄÄ ENÄÄ NENÄÄ” –videossa hirmuinen parfyymipilvi valtaa huoneen. Matildan nenä ottaa ystävänsä mukaan ja lähtee lipettiin! Matilda joutuu keksimään ovelan keinon saadakseen nenät takaisin.

Virve Kulmalan (os Nyyssönen) videorunossa ”SANANEN SANASTA” käsitellään sanojen merkitystä, niiden moninaisuutta ja kielen rikkautta.

Masennukseen viitataan joskus mustana koirana. Välillä on armollisempaa, kun tunteesta tai sairaudesta luo konkreettisen hahmon, jolloin kokee paremmin hallitsevansa jotain hallitsematonta. Laura Pakarisen ”BLACK DOG, A WINTERTALE” käsittelee lasten ja nuorten kohtaamia tunteita, “mustia koiria”.

Teemu Raudaskosken ”KEVÄTTULET” on kuvallinen ja äänellinen matka kevään ihanaan ja vähän salaperäiseenkin tunteeseen kun pimeä alkaa antamaan tilaa valolle. Värit syttyvät kevättulien palaessa!

Jukka Silokunnaksen ”YDINPERHE”(Nuclear Family) on stop motion -animaatio lelulaatikosta.

 

muugalleria(a)muu.fi