Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » PAU WAELDER: Nykytaidetta ja uusmediataidetta Espanjasta – post-kriisi, post-valokuva, post-internet
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

PAU WAELDER: Nykytaidetta ja uusmediataidetta Espanjasta – post-kriisi, post-valokuva, post-internet

25.4.2018 klo 18:00-19:30
Suomen valokuvataiteen museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

30704349_1906059922752081_3574684299460364587_n

Álvaro Gil, HÁGASELO USTED MISMO (2012). Wood, foam, steel, Formica and acrylic.
Dimensions variable. Photo courtesy of the artist and L21 Gallery.

 

Taidekriitikko, kuraattori ja tutkija Pau Waelder pohtii esityksessään uutta mediaa hyödyntävien teosten näkyvyyttä taidemuseoissa, taidekeskuksissa ja taidemarkkinoilla, digitaalisen tekniikan vaikutusta kuvan asemaan (tästä käsite “post-valokuvaus”), sekä internet-kulttuurin laajaa vaikutusta nuoreen taiteilijasukupolveen Espanjassa.

Pau Waelder hakee yhteyksiä erilaisista taidelehtien ja kulttuuri-instituutioiden teksteistä ja tarkastelee niiden pohjalta nykytaiteen ja uusien medioiden tilannetta Espanjassa.

Tarkastelun keskiössä on uusmediataiteen kasvava näkyvyys kansainvälisellä nykytaiteen kentällä. Tutkimuksessaan Waelder tarkastelee finanssikriisin ja muuttuvien institutionaalisten toimintatapojen vaikutusta kulttuurin maisemaan tilanteessa, jossa taiteilijat etsivät keinoja jatkaa taiteen tekemistä ja osallistua taidetta, tekniikkaa ja yhteiskuntaa koskevaan keskusteluun niin kotimaassaan kuin kansainvälisesti.

Keskustelua moderoi Valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka.

Tilaisuuden lopuksi nähdään videodokumentaatioita valikoitujen espanjalaisten nykytaiteilijoiden projekteista. Taiteilijat ovat:
Mar Canet & Varvara Guljajeva,
Clara Boj & Diego Díaz,
César Escudero & Martín Nadal,
Daniel Canogar,
Cristina Garrido,
Pablo Valbuena,
Moisés Mañas,
Serafín Álvarez,
Solimán López,
Félix Luque & Íñigo Bilbao,
Daniel Palacios.

Pau Waelder on Helsingissä Taiteilijajärjestö MUU ry:n kutsumana. Pau Waelderin vierailu toteutetaan Acción Cultural Española (AC/E):n Espanjan kulttuurin kansainvälisyysohjelman (PICE) matkustusapurahan turvin.

Lue lisää Pau Waelderin Suomen vierailun ohjelmasta täältä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen täältä.