Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » KEVÄÄN 2018 KURAATTORIVIERAS: PAU WAELDER
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

KEVÄÄN 2018 KURAATTORIVIERAS: PAU WAELDER

MUU ry:n tämän kevään kuraattorivieras on Pau Waelder. Vierailu toteutetaan Acción Cultural Española (AC/E):n tuella ja yhteistyössä Valokuvataiteen museon kanssa.

pau-2018_web
image: Pau Waelder, 2018.

 

Pau Waelder osallistuu MUUn näyttelyraadin työskentelyyn MUU Gallerian ja MUU Kaapelin syksyn 2019 näyttelyitä valittaessa.
(Lue lisää MUUn näyttelyhausta TÄÄLTÄ)

Keskiviikkona 25.4.2018 Pau Waelder pitää Valokuvataiteen museossa esitelmän otsikolla ”Nykytaidetta ja uusmediataidetta Espanjasta: post-kriisi, post-valokuva, post-internet”. Esityksen päätteeksi nähdään valikoima videoesittelyitä espanjalaisista nykytaiteilijoista, joiden työ liittyy digitaaliseen teknologiaan.

Waelderin vierailuun kuuluu myös tapaamisia suomalaisten taiteilijoiden ja muiden alan ammattilaisten kanssa. Lisäksi Waelder osallistuu Art Fair Suomi 2019 -festivaalin Espanjan nykytaiteen osaston suunnitteluun.
Art Fair Suomi nykytaidefestivaali, Kaapelitehdas, Helsinki, 23.–26.5.2019. www.artfairsuomi.fi

Pau Waelder on taidekriitikko, kuraattori ja tutkija. Hänellä on tohtorin arvo Katalonian avoimen yliopiston informaatio- ja tietoyhteiskunnan alalta sekä taidehistorian BA-tutkinto Barcelonan yliopistosta.

Waelder on luennoinut tutkimuksestaan ja työstään kuraattorina lukuisissa symposiumeissa ja konferensseissa kuten uusmedifestivaalit FILE (São Paulo), Futur en Seine (Pariisi), Mediaterra International Art and Technology Festival (Ateena), Media Art Futures (Murcia) ja Art Futura (Bilbao) sekä nykytaiteen museot ja keskukset CCCB (Barcelona), MUSAC (León) ja Arts Santa Mònica (Barcelona), sekä yliopistot Universidade Federal Juiz de Fora (Brasilia), KunstUniversität Linz (Itävalta), Universidade Católica de Porto (Portugali), Taideyliopisto (Helsinki). Hän on luennoinut useissa espanjalaisissa yliopistoissa: Universidad Internacional Menéndez Pelayo (Huesca), Universidad San Jorge (Zaragoza), Universitat de les Illes Balears, Universidad de Castilla-La Mancha, Universitat Politècnica de València, ja Universidad de Murcia.

Waelderin uusimpia projekteja ovat näyttelyt Real Time. Art en temps real (Arts Santa Mònica, Barcelona; Centre Art Lo Pati, Amposta), Remote Signals (Iberofest Festival, Tallinna), Tabula Rasa (MUU Galleria ja MUU Kaapeli), Extimacy. Art, intimacy and technology (Es Baluard, Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma) ja Colmena (Fundació Pilar i Joan Miró).

Hänen artikkeleitaan ja esseitään on ilmestynyt useissa julkaisuissa, mukaan lukien nykytaiteen lehdet ETC Magazine (Kanada), art.es (Espanja), ArtPress (Ranska) ja Estonian Art (Viro), sekä vertaisarvioiduissa julkaisuissa kuten Leonardo (USA), M/C Journal (Australia) ja Artnodes (Espanja). Hän on toiminut kirjoittajana ja content managerina Fundación Telefónican verkkosivustolla VIDA Art and Artificial Life. Waelder toimii nykyisin art.es-lehden mediataideosaston toimittajana sekä UOC:n Art Matters ja Design Matters -blogien toimittajana ja kirjoittajana, Minkä lisäksi hän kirjoittaa säännöllisesti nykytaidetta ja digitaalista kulttuuria käsitteleviin kirjoihin.

www.pauwaelder.com

Pau Waelderin vierailu toteutetaan Acción Cultural Española (AC/E):n Espanjan kulttuurin kansainvälisyysohjelman (PICE) matkustusapurahan turvin.

 

Info: +358 (0)9 625 972, muugalleria(a)muu.fi