Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » SUOMALAISTA PERFORMANSSITAIDETTA SUPERMARKET -TAIDEMESSUILLA
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

SUOMALAISTA PERFORMANSSITAIDETTA SUPERMARKET -TAIDEMESSUILLA

Supermarket 2018 – Stockholm Independent Art Fair
12.-15.4.2018
Slaughterhouse 5, Slakthusområdet, Fållan 10, Tukholma (metro Globen)
Aukioloajat: to-la 11-20, su 11–18
Sisäänpääsy 120 SEK (alle 16-vuotiaat ilmaiseksi)
www.supermarketartfair.com

cof

Timo Tähkänen, Maimu’s Scrapbook 2018

 

Suomalaisia taiteilijavetoisia gallerioita ja paljon suomalaista performanssitaidetta SUPERMARKET –taidemessuilla Tukholmassa 12.-15.4.2018 – jo Supermarketissa avajaisissa esiintyvät Roi Vaara, Kaisa Luukkonen ja Timo Tähkänen!

www.facebook.com/events

Tukholmassa järjestettävä SUPERMARKET 2018 on kutsunut suomalaisia taiteilijavetoisia gallerioita osallistumaan huhtikuussa Supermarket -taidemessuille. Supermarket 2018 on yksi suurimpia tilaisuuksia esitellä tänä vuonna suomalaista kuvataidetta ulkomailla. Tapahtumaan osallistuu lähes 30 kotimaista taiteilijaa.

Supermarket Stockholm Independent Art Fair on yksi Pohjoismaiden kansainvälisimpiä nykytaiteen tapahtumia, johon osallistuu 53 näyttelyasettajaa 41 kaupungista ympäri maailmaa.

Suomalaisgallerioita on ollut Supermarketissa mukana vuodesta 2008 saakka. Joka vuosi Supermarket on poikinut suomalaistaiteilijoille näyttelyitä ulkomailla ja gallerioille uusia kansainvälisiä kontakteja. Supermarketiin osallistuminen on suomalaisille osallistujille myös tärkeä yhteistyön muoto tapahtuman organisoinnissa. Tapahtumaan osallistuu Galleria Huuto, Helsinki www.galleriahuuto.net, Galleria Sculptor, Helsinki www.sculptors.fi, tm•galleria, Helsinki www.painters.fi/tmgalleria

Supermarketin TALKS & PERFORMANCE –ohjelmassa on suuri määrä suomalaisia osallistujia ja performanssitaidetta. Ohjelmassa ovat mukana mm Kaisa Luukkonen, Roi Vaara, John W. Fail, Agnieszka Pokrywka, Aman Askarizad, Martina Miño Pérez, Vili von Nissinen, Peter Rosvik ja Timo Tähkäsen taidetta rakastava runoilija Maimu Brushwood drag-performanssissa.

Tämänvuotisen Supermarketin suomalaisgallerioiden taiteilijoita ovat mm Anna Broms, Marjo Levlin, Kasper Muttonen, Kaarina Ormio, Veikko Björk, Azar Saiyar, Timo Tähkänen, Marja Viitahuhta, Aimo Katajamäki, Juha Menna, Tuula Närhinen, Malin Ahlsved, Tarja Pitkänen-Walter, Heli Vehkaperä-Palo ja Viggo Wallenskiöld.

Suomalaisgallerioiden yhteistyökumppanina on Suomen Tukholman-instituutti.

Vuodesta 2007 järjestetty Supermarket on mittava kansainvälinen tapahtuma taiteilijajärjestöille ja taiteilijavetoisille organisaatioille sekä vaihtoehto kaupalliselle taidemessutoiminnalle. Menestyksekkään yleisötapahtuman lisäksi Supermarket on saanut maineen kansainvälisenä verkostoitumistapahtumana. Tapahtumapaikka on nyt ensimmäistä kertaa Slaughterhouse 5 (Slakthusområdet, Fållan 10, metro Globen).

Supermarketin ohjelmaan kuuluu mm TALKS & PERFORMANCE –yleisöohjelma, paneelikeskusteluja, esitelmiä, performanssitaidetta ja ammatilaisten verkostoitumisohjelma (Professional Networking Participants programme PNP). Tämänvuotisen Supermarketin keskeinen teema on Legacy (perintö) – ketkä selviytyvät ja mitä heistä jää jää jäljelle perinnöksi jälkipolville. Teeman myötä avataan keskusteluja taiteen perinnöstä, taiteilijavetoisen toiminnan kestävästä kehityksestä ja taiteilijoiden vaikutuksesta yksilöinä.

Galleria Huuto, Helsinki
Galleria Huuto on vuonna 2002 perustettu taiteilijavetoinen yhdistys. Yhdistyksellä on yli 100 taiteilijajäsentä, ja se ylläpitää tällä hetkellä neljää galleriatilaa Helsingin Jätkäsaaressa. Niihin oli suunniteltu 52 näyttelyä tälle vuodelle, mutta Helsingin kaupungin ilmoitettua makasiini L3:n tyhjentämisestä toukokuun lopussa selvitetään nyt mahdollisuuksia jatkaa toimintaa muissa tiloissa.

Supermarketissa Huuto esittelee teoskokonaisuuden Evidence Room, johon tulee teoksia Anna Bromsilta, Marjo Levliniltä, Kasper Muttoselta, Kaarina Ormiolta ja Veikko Björkiltä, Azar Saiyarilta, Timo Tähkäseltä ja Marja Viitahuhdalta. Timo Tähkäsen drag-performanssissa taidetta rakastava runoilija Maimu Brushwood esiintyy Huudon osastolla sekä koko messualueella.
www.galleriahuuto.fi

Galleria Sculptor, Helsinki
Suomen Kuvanveistäjäliiton ylläpitämä Galleria Sculptor esittelee laajalti nykytaidetta erityispainotuksenaan nykykuvanveisto. Supermarketissa Galleria Sculptoria edustavat tänä vuonna kuvanveistäjät Aimo Katajamäki, Juha Menna ja Tuula Närhinen.
www.sculptors.fi

tm•galleria, Helsinki
Taidemaalariliiton tm•galleria esittelee pääosin uutta maalaustaidetta, videoteoksia ja installaatioita. Taidemaalariliitto on 1300 ammattitaidemaalarin valtakunnallinen järjestö, joka järjestää näyttelyitä myös yhteistyössä museoiden ja eri organisaatioiden kanssa. Supermarketissa tm•gallerian osastolla on esillä Malin Ahlsvedin pieniä akvarelleja, Tarja Pitkänen-Walterin installaatio, Heli Vehkaperä-Palon tekstiiliteoksia ja kollaaseja, sekä Viggo Wallenskiöldin maalauksia.
www.painters.fi/tmgalleria