Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » PERFORMANSSIPANKKI ETSII PERFORMANSSIA ARTSIIN!
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

PERFORMANSSIPANKKI ETSII PERFORMANSSIA ARTSIIN!

performanssi-teksti-logo_kavennettu-3

Vantaan taidemuseo ARTSI ja PERFORMANSSIPANKKI julistavat yhdessä avoimen haun Suomessa toimiville taiteilijoille! Hakuun voivat osallistua kaikki performanssi- ja esitystaiteen ammattitaiteilijat PERFORMANSSI-PANKKIIN (performanssi.com) huhtikuun aikana ladatuilla teoksillaan. Performanssi on osa Artsin Erkki Pirtolan kuvia ja sanoja -näyttelyä.

Vantaan taidemuseo Artsissa järjestetään 7.6.2018 Suomen ensimmäiset performanssi- ja esitystaiteen ammattilaispäivät. Performanssipäivät sisältävät esittelyitä ja keskusteluja, sekä taidetta alan ammattilaisilta. Haemme nyt tapahtumaan ja sen yhteydessä järjestettäviin Erkki Pirtolan näyttelyavajaisiin sopivaa performanssia Perfomanssipankin kautta.

Performanssipankki on suomalaisen performanssi- ja esitystaiteen tietokanta verkossa, jossa voi tarkastella, tilata ja seurata performanssitaidetta helposti. PERFORMANSSIPANKIN kautta etsimme nyt tapahtumaan sopivaa performanssia, joka esitetään Erkki Pirtolan näyttelyavajaisissa 7.6.

VOIT OSALLISTUA HAKUUN, kun
a) kuulut tai liityt PERFORMANSSIPANKIN tietokantaan. Tietokannassa mukana olo on taiteilijalle ilmaista.
b) lisäät huhtikuun aikana ajankohtaisia performanssi- ja esitystaiteen teoksiasi Performanssipankkiin ja
c) lähetät näiden teosten linkit 30.4. mennessä osoitteeseen performanssi@muu.fi. Merkitse viestin aiheeksi ”teoshaku2018” ja kirjoita tarvittaessa myös arviosi teoksen muista kuluista (materiaali- ja matkakulut).

Taiteilija- ja teosvalinnasta vastaa taiteen asiantuntijoista koottu jury, jonka jäseninä ovat performanssitaiteilija Helinä Hukkataival (MUU ry) ja Artsi-museosta yleisötyön amanuenssi Eeva Hytönen, kokoelma-amanuenssi Pauliina Kähärä sekä taidekasvattaja Helena Eräkare. Juryn valitsema taiteilija esittää yhden teoksensa livenä PERFORMANSSIPÄIVÄT-tapahtumassa 7.6.2018. Valinnasta ilmoitetaan viimeistään viikolla 20. Taiteilijalle maksetaan 600 euron korvaus (sis. sivukulut, materiaalit, matkakulut).

ESITTELYT

PERFORMANSSIPÄIVÄT: Vantaan taidemuseo Artsi ja Taiteen edistämiskeskus järjestävät 7.6.2018 Suomen ensimmäiset Performanssipäivät. Toivomme tapahtumaan mukaan mahdollisimman laajasti performanssin ja esitystaiteen ammattilaisia ympäri Suomen – taiteilijoita, ryhmiä ja organisaatioita. Tarkoituksena on järjestää kenttää mahdollisimman hyvin palveleva, säännöllisesti kokoontuva ja kiertävä ammattilaisfoorumi, jossa ilmapiiri on otollinen paitsi tärkeille keskusteluille performanssitaiteen käytänteistä, myös kentän keskinäiselle tutuksi tulemiselle. Ensimmäisen kerran kohtaamme museokontekstissa Vantaalla, tulethan mukaan

PERFORMANSSIPANKKI on tietokanta ja verkossa, joka kerää suomalaisen performanssi- ja esitystaiteen yhteen. Performanssipankissa voit tarkastella, tilata ja seurata performanssitaidetta helposti. Verkkopalvelun käyttö on ilmaista taiteilijalle ja tilaajalle. Performanssipankkia ylläpitää MUU ry yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.

VANTAAN TAIDEMUSEO ARTISSA esitellään vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä, joiden sydämenä on Vantaan oma taidekokoelma. Vuodesta 2016 lähtien Artsi on erikoistunut nykytaiteen ohella myös katu-, graffiti- ja performanssitaiteeseen. Vantaan taidemuseo Artsi sijaitsee Myyrmäkitalossa Myyrmäen aseman välittömässä läheisyydessä.

Vantaan taidemuseo Artsin Erkki Pirtolan kuvia ja sanoja -näyttely (5.6.-29.7.2018) esittelee Erkki Pirtolan vähemmän tunnettua piirrostuotantoa. Pirtolan kuvia ja tekstejä yhdistelevässä näyttelyssä Pirtolasta muodostuu kuva suomalaisen kuvataiteen sanataiturista, jonka laajaan tuotantoon kuului performanssin ohella myös sarjakuvia.

LISÄTIETOA:

PERFORMANSSIPANKKI, teoshaku
Hannele Romppanen, visuaalisten taiteiden läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Turun toimipiste
hannele.romppanen@taike.fi, +358 29 5330823
PERFORMANSSIPANKKI – performanssi.com

PERFORMANSSIPÄIVÄT
Marika Räty, esitystaiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Turun toimipiste
marika.raty@taike.fi, +358 45 650 2893
Facebookissa: Performanssitaiteen ryhmä – Group for Performance Art

Eeva Hytönen, yleisötyön amanuenssi
Vantaan taidemuseo Artsi
eeva.hytonen@vantaa.fi, 040 193 8142

Pauliina Kähärä, kokoelma-amanuenssi
Vantaan taidemuseo Artsi
pauliina.kahara@vantaa.fi, 0400 791 540

Helena Eräkare, taidekasvattaja
Vantaan taidemuseo Artsi
helena.erakare@vantaa.fi, 050 314 5596