Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » SUOMALAISTAITEILIJAT RESIDENSSISSÄ – FRISE KÜNSTLERHAUS
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

SUOMALAISTAITEILIJAT RESIDENSSISSÄ – FRISE KÜNSTLERHAUS

FRISE:n ja MUU:n yhteistyön tuloksena suomalaistaiteilijat työskentelevät Hampurissa ja verkostoituvat saksalaiseen nykytaidekenttään

Sticks and Tracks – Helinä Hukkataival & Petra Vehviläinen
& Performance Voyage 7
29.-31.3.2018
Galleria FRISE
Arnoldstrasse 26-30
Hampuri, Saksa

hukkataival_vehvilainen_web_2
Helinä Hukkataival & Petra Vehviläinen

 

Hampurin taiteilijatalo FRISE järjesti yhdessä Taiteilijajärjestö MUU ry:n kanssa avoimen haun taiteilijoille loppuvuodesta 2017. Avoimen haun pohjalta valittiin taiteilijat Helinä Hukkataival ja Petra Vehviläinen Frisen residenssiin, joka toteutetaan maaliskuussa 2018.

MUU ja Frise ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2009 saakka. FRISE – Künstlerhaus on ateljeetalo ja taidekeskus, jossa sijaitsee myös galleria sekä AiR-ohjelman residenssi. FRISE perustettiin vuonna 1977, ja nykyään siellä työskentelee yli 50 taiteilijaa. FRISE:n taiteilijat edustavat useita taiteen aloja kuten maalaustaide, installaatio, kuvanveisto, piirtäminen, video, valokuvaus, performanssi, äänitaide, yhteisötaide ja käsitetaide. Residenssi tarjoaa suomalaistataiteilijoille erinomaiset resurssit ja työskentelyolosuhteet.

Residenssijakson päätteeksi Galleria Frisessa järjestetään yleisötapahtuma 29.-31.3.2018. Residenssin päättävässä ”Sticks and Tracks” –näyttelyssä taiteilijat Helinä Hukkataival ja Petra Vehviläinen esittävät installaatioita, piirustuksia, maalauksia ja performanssia.

Tilaisuudessa esitetään myös MUUn kansainvälinen videoperformanssien kokoelma Performance Voyage 7, kerrotaan laajemmin MUU ry:n toiminnasta ja esitellään tulevaa Art Fair Suomi 2019 –nykytaidefestivaalia, joka järjestetään Helsingissä Kaapelitehtaalla 23.-26.5.2019. Festivaalin pääjärjestäjät ovat MUU ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Järjestäjät kutsuvat Hampurin taiteilijavetoisia gallerioita ja taiteilijajärjestöjä osallistumaan festivaaleille.

FRISEn toimintaa tukevat Ministry of Culture Hamburg ja Bezirksamt Altona. Performance Voyage 7 -projektin toteutusta ovat tukeneet Helsingin kaupunki, audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK, Suomen Lontoon instituutti ja suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti FINNO.

Tiedustelut:
MUU, Timo Soppela, director(a)muu.fi, www.muu.fi
Frise, Torsten Bruch, t.bruch(a)brause.de, www.frise.de

Näyttely:
Sticks and Tracks – Helinä Hukkataival & Petra Vehviläinen
Performance Voyage 7
29.-31.3.2018
FRISE Künstlerhaus Hamburg + Abbildungszentrum
Arnoldstrasse 26-30, D-22765 Hamburg, info@frise.de, www.frise.de

 

muugalleria(a)muu.fi