Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » AVOIN HAKU MUUN UUSILLE JÄSENILLE
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

AVOIN HAKU MUUN UUSILLE JÄSENILLE

Taiteilijajärjestö MUU ry:
AVOIN HAKU UUSILLE JÄSENILLE MUU KAAPELISSA PIDETTÄVÄÄN NÄYTTELYYN TOUKO–KESÄKUUSSA 2018
kuraattori: Xavier Acarín
yhteistyössä: Sant Andreu Contemporani

timowright_1_web2
Exhibition by Timo Wright at MUU Kaapeli, 2014.

Ketkä voivat osallistua:
MUUn uudet jäsenet vuosilta 2016-2018 (jäsenhakemus lähetetty viim. 31.10.2017)
Ehdotusten jättöaika: 2.4.2018 klo 24:00 Suomen aikaa

Valituille taiteilijoille maksetaan pieni näyttelykorvaus.

Linkki hakukaavakkeeseen TÄSSÄ

Valitut taiteilijat osallistuvat MUU Kaapelissa pidettävään näyttelyyn yhdessä Katalonian Barcelonasta ja muualta Espanjasta tulevien taiteilijoiden kanssa. Näyttelyn toteuttavat yhteistyössä MUU ry ja Sant Andreu Contemporani. Näyttelyn kuraattori on Xavier Acarín.

Näyttelyn aihe:
Päättymätön prosessi (FIN)/ Ändlös process (SWE)/ Procés sense fi (CAT)/ Proceso sin fin (SPA) / Endless Process (ENG)

Päättymätön prosessi

Elämme maailmassa, jossa tuotantoa, kulutusta ja hallintoa määräävät valtavat monimutkaiset verkostot. Yksilöinä me kuitenkin olemme erillisiä ja eristyksissä, meitä erottavat toisista teknologian välittämät ajatusmallit ja arkkitehtuurit, ja meitä rohkaistaan jatkuvasti tuottamaan ja kuluttamaan. Samalla kuitenkin korostetaan ainutkertaisuutta, joka vaikuttaa siihen, miten me määrittelemme ja koemme itsemme ja ympäristömme suljettuina, rajattuina ja lopullisina tiloina. Identiteettimme koostuu sitovista, sosiaalisen maisemamme synnyttämistä ja määrittelemistä käyttäytymismalleista ja -normeista. Tämä kaikki koskee myös taiteen tekemistä. Niin taideteokset kuin näyttelytkin täytyy nykyisin perustella ja esittää esteettisessä ja käsitteellisessä kehyksessä, jossa taidehankkeita arvotetaan osana kilpailua. Samalla prosesseihin perustuvat taiteen käytännöt ovat muodostuneet epämääräisyyden pakopaikoiksi vastoin alkuperäistä tarkoitustaan. Mieleen muistuu, miten 1960-luvulla järjestelmien ja prosessien kautta kyseenalaistettiin kehon ja objektin asema tarkastelemalla erilaisia kytköksiä avoimesti poliittisten ja vastakulttuuristen merkkien alla. Kokeilun ja tutkimuksen tavoitteena oli toimia keskinäisten suhteiden tilana ja eliminoida etäisyys, jonka representaatio toi niin taiteen luomiseen kuin sen vastaanottoon.

Löytyykö vastapoolien välistä tilaa, löytyykö tilaa liikkumattomien kokonaisuuksien ja määrittelemättömän minkä-tahansa väliltä? Mikä on intuition merkitys? Miten luoda subjektin intersektionaalisesta ja keskinäisesti määrittyvästä positiosta käsin, tavoitteena verkottunut ja ei-hierarkkinen maailma? Mikä on täydellisen transformaation tila? Jos me taideihmisinä pystymme vaikuttamaan tämän maailman organisaatioihin, mitä asioita voimme nostaa esiin työstämme, jotka kertoisivat tekemisen ja suhtautumisen tavoista ja levittäisivät ajatusta yhteiskunnasta verkottuneena ja yhteenkietoutuneena paikkana? Missä ja miten kehot, aine ja näkymättömät voimat kohtaavat toisensa? Miten voimme määritellä taiteellisen ja sosiaalisen kokeellisuuden tilan, joka on merkityksellinen ja jatkettavissa? Millaista on olla ja toimia päättymättömässä prosessissa? Päättymätön prosessi ei ole temaattinen näyttely, se on manifestaatio, se on läsnäolo, se on toimintaa.

Näyttelyn kuraattori Xavier Acarín on Barcelonasta kotoisin oleva kuraattori ja tutkija, joka työskentelee New Yorkissa. Hän on suorittanut kuratoinnin maisteritutkinnon CCS Bard -ohjelmassa ja tehnyt töitä tuottajana useissa taideorganisaatioissa sekä Espanjassa että Yhdysvalloissa. Acarínin projekteja on ollut esillä CCS Bardissa, Chez Bushwickissa, Elastic Cityssä, The New School for Social Researchissa ja Peekskill Project 6:ssa.

Xavier Acarín on osallistunut MUUn toimintaan aiemmin vuonna 2016, jolloin hän oli mukana MUUn näyttelytyöryhmässä valitsemassa näyttelynpitäjiä MUU Gallerian ja MUU Kaapelin ohjelmaan. Xavier Acarín oli marraskuun 2016 ajan HIAP:n ja Framen yhteisen ohjelman HICP:in (Helsinki International Curatorial Programme) kuraattoriresidenssissä.

Millaisia ehdotuksia odotamme

Näyttelyehdotus voi olla minkälainen teos tahansa: video, ääniteos, mediataideteos, valokuva, maalaus, piirros, installaatio, performanssi, tai jotain muuta. Valinnassa annetaan etusija viimeisen kolmen vuoden aikana valmistuneille uusille teoksille. Olemme erityisesti kiinnostuneet aiemmin esittämättömistä teoksista ja teoksista, jotka esittävät taiteilijan luovaa prosessia. Kyseeseen voi tulla myös näyttelyn avautuessa keskeneräinen teos, jonka taiteilija tekee valmiiksi näyttelyn kuluessa. Yksittäisten teosten lisäksi hakuun voi myös ilmoittaa useammasta teoksesta koostuvan kokonaisuuden. Siinä tapauksessa ehdotukseen tulee sisältyä ripustussuunnitelma, josta käy ilmi, miten teokset on tarkoitus esittää galleriatilassa.

Emme hae pelkästään prosessipohjaisesta tekemisestä rakentuvia teoksia vaan myös teoksia, jotka kertovat prosesseista.

Alustava suunnitelma on valita teoksia neljältä MUU ry:n taiteilijalta (+ neljältä espanjalaiselta taiteilijalta). Näyttelyn lopullinen muoto päätetään kuitenkin vasta hakemusten perusteella.

Hakuun voi osallistua jo valmiilla teoksella tai teosideoilla. Ideat tulee esittää hakemuksessa työsuunnitelmina ja kuvina. Teosvalinnoista ja teosten esityspaikasta päättää kuraattori Xavier Acarín.

Ehdotusten jättöaika: 2.4.2018 klo 24:00 Suomen aikaa
Linkki hakukaavakkeeseen TÄSSÄ

Tiedustelut: muugalleria(a)muu.fi