Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » AVOIN HAKU: VALAISTUMINEN – MESTARIKURSSI JA KIERTÄVÄ NÄYTTELY
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

AVOIN HAKU: VALAISTUMINEN – MESTARIKURSSI JA KIERTÄVÄ NÄYTTELY

Deadline 3.4.2018!

_MG_3843 kopio
Limingan taidekoulu

Valaistumisen keskiössä on poikkitaiteelliseen valotaiteeseen keskittyvä mestarikurssi ja sen pohjalta kuratoitu kiertävä valotaidenäyttely. Mestarikurssille voivat hakea valtakunnallisesti ammattitaiteilijat kaikilta taidealoilta, jotka ovat kiinnostuneita valosta ja valon käytöstä taiteessaan.

Linkki hakemukseen TÄSTÄ

Hankkeen tavoitteena on tukea ja kannustaa valosta mediana kiinnostuneita taiteilijoita taiteen lajeja yhdistävään poikkitaiteelliseen toimintaan. Lisäksi haluamme tuoda yleisölle esille valotaidetta ja tutkia valon mahdollisuuksia poikkitaiteellisissa teoksissa.

Mestarikurssi järjestetään Limingan taidekoululla 11. – 16.6.2018. Mestarikurssi ja majoitus kurssin aikana ovat valituille taiteilijoille ilmaisia. Näyttelyihin valitut taiteilijat saavat lisäksi näyttelykorvauksen. Toistaiseksi varmistuneet näyttelyt ovat Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa Oulussa marraskuussa 2018 ja MUU Kaapelissa, Kaapelitehtaalla Helsingissä tammikuussa 2019. Muiden näyttelyiden osalta neuvottelut ovat vielä kesken.

Mestarikurssin vetäjänä ja näyttelyiden kuraattorina toimii Helsingissä asuva ja työskentelevä oululaislähtöinen mediataiteilija Jukka Hautamäki (s. 1971). Hautamäki työskentelee löydettyjen materiaalien, valon, äänen, elektroniikan ja liikkuvan kuvan parissa. Hän on pitänyt lukuisia ääni- ja mediataiteen työpajoja, kursseja ja luentoja Suomessa: Kiasma, Aalto Yliopisto, MUU, Käsityökoulu Robotti ja kansainvälisesti Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. jukkahautamaki.com

Kurssi suuntautuu taidegalleriatilassa esitettävään valotaiteeseen tai poikkitaiteelliseen valotaidetta sisältävään taiteeseen. Materiaaleja tai toteutustapaa ei taiteilijahaussa rajoiteta. Kurssilla on tarkoitus kehittää valotaideideoita ja tukea kurssilaisia teoksien toteutuksessa.

Limingan taidekoululla on kurssilaisten käytössä luentosali, luokkahuoneita sekä verstas. Kurssilaiset voivat halutessaan majoittua taidekoulun asuntolassa, missä heidän käytössään on myös keittiö.

Kirjoita hakemukseen motivaatiostasi osallistua kurssille ja näyttelyihin (max. 1500 merkkiä), lisäksi valitse ansioluettelostasi seitsemän hakemusta tukevaa ansiota. Voit myös liittää linkkejä työnäytteisiin. Valmiita ideoita ei tarvitse kurssille hakiessa olla, mutta valittujen taiteilijoiden kanssa voidaan jo ennen mestarikurssia kehittää suunnitelmia ja kartoittaa tarpeita.

Taiteilijahaku päättyy 3.4.2018 klo 16:00.
Lopulliset taiteilijavalinnat mestarikurssille tekee Jukka Hautamäki.
Linkki hakemukseen TÄSSÄ 

Valaistumisen toteuttaa yhteistyössä
Taiteen edistämiskeskus,
Taiteilijajärjestö MUU ry,
Pohjoinen valokuvakeskus,
Oulun taiteilijaseura -63 ry sekä
Limingan taidekoulu

Lisätietoja:
MUU ry, muugalleria(a)muu.fi, Puh. 09 625 972
Anna Pöppönen, office(a)muu.fi

Leevi Lehtinen
Valotaiteen läänintaiteilija, Taiteen edistämiskeskus
leevi.lehtinen(a)taike.fi, Puh. 02 9533 0862