Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » MUU GALLERIA @ MATERIAL ART FAIR, MEXICO CITY
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

MUU GALLERIA @ MATERIAL ART FAIR, MEXICO CITY

MATERIAL ART FAIR 8.-11.2.2018
Frontón México
De La República #17, Col. Tabacalera, Del. Cuauhtémoc
Mexico City

Jouha, 2017, Annika Rauhala, 4-kanavainen videoinstallaatio

image: Annika Rauhala, Jouha (Riot Police), video installation, 2017.

MUU Galleria on kutsuttu osallistumaan Latinalaisen Amerikan johtaville Material Art Fair -taidemessuille. MUU on ainut Suomesta messuille kutsuttu toimija, ja Pohjoismaistakin mukana on ainoastaan tukholmalainen Andréhn-Schiptjenko Gallery. Material Art Fair järjestetään nyt viidettä kertaa.

facebook.com/events

Messut pidetään 8.– 11.2.2018 Frontón Méxicossa, joka on Art Deco -vaikutteinen urheiluareena. Vuonna 1929 rakennetun areenan suunnittelivat arkkitehdit Teodoro Kinhard ja Joaquín Capilla. Yli kahden vuosikymmenen ajan käyttämättömänä ollut Frontón on äskettäin kunnostettu entiseen loistoonsa osana Meksikon kansallisen taideinstituutin hallinnoimaa suurimittaista entisöintiohjelmaa.

Tänä vuonna järjestettävät Material Art Fair -messut ovat tähän mennessä laajimmat, näytteillepanijoita on 78 galleriaa 18 maasta ja 33 kaupungista. Helmikuun alku on Mexico Cityn nykytaiteen  tärkein viikko. Material Art Fairista on tullut sen eloisuuden ja värikkään ilmapiirin vuoksi symboli koko kaupungin kulttuurielämälle. Messut ovat tärkeä tapahtuma niin kuraattoreille, keräilijöille, taiteilijoille kuin nykytaiteen ystäville.

Osallistuminen Material Art Fair -taidemessuille on MUUlle merkittävä päänavaus Latinaiseen Amerikkaan. MUU Galleria esittelee osastollaan taiteilija Annika Rauhalan ”Jouha (Riot Police) –videoteoksen, joka käsittelee mellakkapoliisin militarisoitumista osana laajempaa yhteiskunnallista muutosta. Rauhala kääntää kuvailmaisussaan roolit häpeämättä ylösalaisin ja muovaa äärimaskuliinisesta toimijasta objektin, seksuaalisen katseen kohteen. ”Jouha”-teoksen nelikanavainen installaatioversio hankittiin viime vuonna Nykytaiteen museo Kiasman kokoelmiin Art Fair Suomi -tapahtumassa.

Linkit:
material-fair.com
www.facebook.com/materialfair

Meksikon taidemessuviikon aikana MUU esittää Mexico Cityssa myös kansainvälisen Performance Voyage 7 –videoperformanssien kokoelman. Taideorganisaatio Pandeo’ssa 7.2.2018 järjestettävässä “No Me Puedo Resistir (I could not resist)” -tapahtumassa myös meksikolaiset taiteilijat esittelevät teoksiaan ja toimintaansa.


Contact:
Timo Soppela, director(a)muu.fi