Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » KESKUSTELU VÄRISTÄ, VALOSTA JA HAVAITSEMISESTA
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

KESKUSTELU VÄRISTÄ, VALOSTA JA HAVAITSEMISESTA

04.02.2018
MUU Kaapeli
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki

Värimusiikkia säröillä2_SaanaVolanen_edit
Tarja Ervasti, 2018 (Photo: Saana Volanen)

MUU Kaapelissa järjestetään sunnuntaina 4.2. klo 16 alkaen keskustelutilaisuus, jossa avataan väriin, havaintoon ja synestesiaan liittyviä teemoja asiantuntijoiden ja teoksen tekijöiden toimesta. Keskustelijoina ovat Tarja Ervasti, Göte Nyman & Harald Arnkil. Tilaisuuden kesto on noin puolitoista tuntia.

Ilmoittautuminen keskustelutilaisuuteen TÄSTÄ LINKISTÄ

www.facebook.com/events

MUU Kaapelissa on parhaillaan esillä Tarja Ervastin näyttely. Ervastin teos Värimusiikkia säröillä luo värin ja musiikin soivia maisemia. Teoksen interaktiivisen käyttöliittymän avulla yleisö voi tutkia omia värin ja musiikin yhdistelmiään. Teoksen tausta liittyy värimusiikin ja valourkujen historiaan.

Keskustelijat:

Göte Nyman on psykologian professori Helsingin yliopistossa. Hän on havaintopsykologian ja aivotutkimuksen asiantuntija, joka on kehittänyt mm. huippulaatuisen digitaalisen ja painetun kuvan sekä 3D kuvan laatukokemisen tutkimusta. Hänellä on vahva tausta alan teollisesta yhteistyöstä Suomessa ja ulkomailla. Nyman on julkaissut pari sataa tieteellistä ja muutakin kirjoitusta ja useita kirjoja.

Harald Arnkil on kuvataiteilija ja väritutkija. Hän on Aalto ARTSin väriopin lehtori vuodesta 1990. Arnkil on julkaissut kirjan Värit havaintojen maailmassa (Taideteollinen korkeakoulu, 2007) sekä parikymmentä väriin liittyvää tieteellisiä artikkelia. Hän on toiminut yhteispohjoismaisessa väriä ja valaistusta koskevassa tutkimusprojektissa 2010-11 ja tekee parhaillaan väitöskirjatutkimusta väristä taiteilijan luovassa prosessissa.

Värimusiikkia säröillä -teoksen tekijät:

Tarja Ervasti on valotaiteilija ja esittävän taiteen valosuunnittelija, joka toimii laaja-alaisesti tila- ja ympäristötaiteiden piirissä pääasiallisena materiaalinaan valo, sen liike, heijastukset ja ympäristösuhde.

Willie Budsko on helsinkiläinen säveltäjä, muusikko ja tuottaja, joka tekee äänisuunnittelua ja musiikkia lyhytelokuviin ja taidetapahtumiin sekä julkaisee musiikkiaan mm. Reni Ryder ja Portamento Boy –aliaksilla.

Jokke Heikkilä on porvoolainen äänisuunnittelija ja lehtori, joka työskentelee erilaisissa tietoteknisissä ohjelmointiprojekteissa sekä teknologiaa ja esittävää taidetta yhdistävissä ääni- ja kuvatoteutuksissa.

Tarja Ervastin näyttelyä ovat tukeneet Koneen säätiö ja Taiteen edistämiskeskus TAIKE.

muugalleria(a)muu.fi