Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » LAULUYHTYE KLIIM – KONSERTTI
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

LAULUYHTYE KLIIM – KONSERTTI

Sunnuntaina 17.12.2017 klo 16
MUU Kaapeli
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C, Helsinki

kliim_kaapeli171217_web

Vapaa pääsy
Paikkoja rajoitetusti, varaa ilmainen lippusi TÄSTÄ LINKISTÄ

Tervetuloa ilmaiseen konserttiin MUU Kaapeliin Kaapelitehtaalle sunnuntaina 17.12. klo 16! Lauluyhtye KLIIM on erikoistunut mantramusiikin ja eri uskontojen teksteihin sovitetun musiikin esittämiseen. Samalla voit tutustua MUU Kaapelissa esillä olevaan Emma Rönnholmin näyttelyyn. Sunnuntai 17.12. on näyttelyn viimeinen aukiolopäivä.

Esiintyjät: Anu Pulkkinen (sopraano, tanssi), Emilia Johansson (altto), Niina Saarelainen (altto), Niko Salmela (tenori), Markus Mäkelä (basso, tenori), Marko Näätänen (basso).

www.facebook.com/events

Konsertti koostuu kolmesta noin 20 minuutin mittaisesta osiosta. Sana ”kliim” on sanskritia, ja se tarkoittaa nk. juurimantraa, joka symboloi Venus-planeettaa, maallista ja taivaallista rakkautta.

Laulun lisäksi Anu Pulkkinen tanssii esityksessä itämaista tanssia improvisoiden kappaleisiin.

Marko Näätänen on saanut vaikutteita sävellyksiinsä vanhasta eurooppalaisesta kirkkomusiikista, gregoriaanisesta ja bysanttilaisesta laulusta, sekä Balkanin ja Georgian vanhasta kuoromusiikista, kuin myös renessanssin moniäänisyydestä. Vaikutteita on myös intialaisista raga-säveljärjestelmistä, joilla on yhteys keskiajan kirkkosävellajijärjestelmään.

Sävellysten tekstit ammentavat erityisesti hindulaisuudesta, mutta mukana on ollut otteita myös muiden suuntausten teksteistä, kuten kristinuskosta, gnostilaisuudesta ja Sufimystiikasta. Lauluyhtye Kliim on esiintynyt hyvin erilaisissa tilaisuuksissa, mm kirkoissa, gallerioissa, yksityistilaisuuksissa ja ulkoilmatapahtumissa mm. Keskuspuiston säilyttämisen puolesta. Yhtye on myös tehnyt maakuntakiertueen.

Näätänen käyttää termiä ”energeettinen kylpy” kuvaillessaan musiikkinsa ideaalivaikutusta: ihminen ”ui” parantavissa värähtelyissä kuin kala vedessä. Konsertti pyrkii hiljentämään mielen, avaamaan ovet näkymättömiin maailmoihin, avaamaan ihmisten sydämet sille tosiasialle, että koko maailmankaikkeus kaikkine ilmiöineen on pohjimmiltaan saman jakamattoman, korkeimman tietoisuuden läpitunkemaa; ja että taide ja musiikki oikein käytettynä ovat oivallinen askarteluväline tuon kätketyn totuuden kokonaisvaltaiseen kokemiseen.

 

muugalleria(a)muu.fi