Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » MUU MAANANTAI: VALMIIT & VIIME HETKEN VIDEOT – TEOLOGIA
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

MUU MAANANTAI: VALMIIT & VIIME HETKEN VIDEOT – TEOLOGIA

Maanantai 13.11.2017
MUU Galleria
Lönnrotinkatu 33, Helsinki
klo 16 työpaja, klo 18 video screening

Unknown-1_edit_web

Ilkka Sariola, Drawing, 2016.

 

“Valmiit ja viime hetken videot” on vuonna 2012 alkanut maanantaitapahtumien sarja MUU Galleriassa. Maanantaina 2.10.2017 järjestetään videotaiteen ilta, jonka aiheena on TEOLOGIA. Miten teologia voi olla osana videotaidetta tai liikkuvan kuvan teosta? Tule ottamaan selvää kuvataiteilijan ja papin Ilkka Sariolan kanssa.

www.facebook.com/events

Ohjelma:
klo 16-18 työpaja
klo 18 alkaen videokatselmus
Ilmoittaudu ilmaiseen työpajaan ja screeningiin TÄÄLLÄ

Onko liikkuvan kuvan taiteessa yhtymäkohtia teologiaan? Pieni sisäänajo teologian ulottuvuuksiin: Sanan teologia alkuperä on antiikin Kreikassa, jossa se tarkoitti jumalallisia asioita koskevaa oppia, kaikenlaista jumalien ja kaikkeuden pohdintaa. Termin merkitys on kuitenkin muuttunut huomattavasti sinä aikana kun sitä on käytetty pääasiassa kristillisessä ajattelussa.

Teologia tarkoittaa alunperin jumaluusoppia eli järjestelmällistä jumalan ja jumalaan liittyvien aiheiden tutkimusta (theos eli “jumala”, ja logos eli “sana” tai “järki” tai “keskustelu”). Nykyisin teologia-sanalla on kaksi merkitystä. Sanalla tarkoitetaan 1.tieteenala, sekä 2.uskonnollista teologiaa, joka on jonkin tietyn uskonnon opillista järjestelmää tai ajattelua koskevaa, uskonnollisen yhteisön itsensä harjoittamaa, tutkimusta.

Taiteilija, onko sinulla liikkuvan kuvan teos jolla arvioit olevan kosketuspintaa teologiaan? Tai onko sinulla teos jonka esittäminen illassa olisi kiinnostavaa, vaikkei se suoranaisesti teologiaa käsittelisikään? Ota se mukaasi ja näytä MUU Gallerian videoillan yleisölle.

Illan videokatselmuksen kommentaattori on kuvataiteilija ja pappi Ilkka Sariola. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta taiteen maisteriksi 1998 ja Helsingin yliopistosta hän sai teologian maisterin paperit 2013, pääaineena dogmatiikka. Sariolan teoksia oli vuosina 1993-2005 laajalti esillä useissa kotimaisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä, kuten esimerkiksi Kluuvin galleriassa, Muu Galleriassa ja Nuorten näyttelyissä. Hänen teoksiaan on ulkomailla ollut esillä mm. Milanossa, Moskovassa ja Kööpenhaminassa. Sariola on toiminut Kallion seurakuntapastorina 2010- 2015. Kallion kirkossa on esillä hänen maalaamansa krusifiksi.

Illan moderoijina toimivat taiteilijat Hanne Ivars ja Markus Renvall.

Videokatselmuksen warm up’na toimii Markus Renvallin vetämä kahden tunnin työpaja, jossa tuotetaan teologia -aiheeseen liittyvä viime hetken video. Työpajan sisältöön kuuluu erityisesti digitaalisen liikkuvan kuvan kokeiluja. Työpajassa tuotetaan yhdessä teoksen, viime hetken videon, jonka esitämme illan aikana yleisölle.

Ilmoittaudu ilmaiseen työpajaan tai varaa paikkasi videoiden katselutilaisuuteen TÄÄLLÄ

Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Klo 18, työpajan jälkeen, alkaa videoiden katselmus – tervetuloa näyttämään videosi tai yleisöksi. Tuttuun tyyliin videoiltaan ovat valmiit ja viime hetken videot tervetulleita.

muugalleria(a)muu.fi