Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » EMMA RÖNNHOLM – SERVE SOMEBODY
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

EMMA RÖNNHOLM – SERVE SOMEBODY

– Tee-se-itse katedraali

17.11.-17.12.2017
MUU Kaapeli
Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki
Avoinna: Ma-Pe 10-19, La-Su 12-16

servesomebodyCROPPEDEmma Rönnholm, 2017

 

Pian on joulu.

Kun olin lapsi, joulu oli taianomaista aikaa täynnä odotusta. Nykyisin tuntuu kuin jouluillallinen olisi ruutuja animaatioelokuvassa: pöydän ympärillä olevat ihmiset vanhenevat silmissä – kokonaisen vuoden sekunnissa – vain Turun katedraalin keraamiset tontut pysyvät muuttumattomina.

Tämä näyttely kertoo joulusta. Niistä monista paradoksaalisista asioista ja tunnelmista, joita juhlaan sisältyy. SERVE SOMEBODY on sekoitus lapsuuden ja aikuisuuden joulua: samaan aikaan maaginen ja melankolinen, kitschiä ja askeesia. Nykyisyyttä joka heijastelee mennyttä, muovikasseja jotka ovat katedraaleja, helmiä kuin rukouksia ja elämää joka on kuin kuminauha.
Kaikki nämä ulottuvuudet ovat läsnä, ja ne ovat kaikki yhtä tosia.

Näyttely koostuu uusista veistoksista ja installaatioista. Suurin teos on muovikasseista tehty kollaasi, joka muuttaa gallerian ikkunan goottilaiseksi lasimaalaukseksi ja gallerian eräänlaiseksi tee-se-itse katedraaliksi. Teoksia määrittää yhtälailla aika kuin tilakin. Osa niistä muuttuu näyttelyn kuluessa, toisilla taas on oma rytminsä ja ne tuottavat valoa tai liikettä. Kaikki on räätälöity näitä marras- ja joulukuun neljää viikkoa, vuoden pimeintä aikaa varten.

Näyttelyä ovat tukeneet
Paulon Säätiö,
Svenska Litteratursällskapet ja
Svenska Kulturfonden.

Emma Rönnholm (s. 1984) on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2011. Hän käyttää välineenään installaatiota ja esineitä, joissa on usein moottoroituja tai mekaanisia osia. Teokset ovat leikillisiä havaintoja arkipäiväisistä eleistä ja materiaaleista, jotka avautuvat filosofisen ja käsitteellisen suuntaan.

Serve Somebody on Rönnholmin neljäs yksityisnäyttely Suomessa. Hänellä on aiemmin ollut töitä esillä Galleria Sculptorissa ja Forum Boxissa, ja hän on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin Suomessa ja kansainvälisesti. Rönnholm tekee säännöllisesti yhteistyötä kuvataiteilija Salla Vapaavuoren kanssa, minkä lisäksi hän toimii myös kuvittajana ja kriitikkona.

Rönnholmin töitä kuuluu muun muassa Saastamoisen Säätiön ja Turun kaupungin taidekokoelmaan. Hän oli vuonna 2017 ehdolla Suomen taideakatemian palkinnonsaajaksi.

www.emmaronnholm.com
instagram: @ronnholme

Emma Rönnholm
SERVE SOMEBODY
– en gör-det-själv katedral

17.11 – 17.12.2017
MUU Kabel (Kabelfabriken)

Tallbergsgatan 1 C, 00180 Helsingfors
Öppen: Mon-Tis 10-19, Lör-Sön 12-16

Snart är det jul.

Som barn var julen magisk, fylld av förväntan. Numera känns julmiddagarna som rutor i en stop motion animation; människorna kring bordet åldras i rasande takt – ett år per sekund! – och bara keramiktomtarna från Åbo slott förblir desamma.

Detta är en utställning om julen. Om de många paradoxala fenomen och stämningar denna högtid innesluter. SERVE SOMEBODY är ett agglomerat av barnjulen och vuxenjulen: magin och melankolin, kitsch och asketism. Nuet som speglar historien, plastpåsar som är katedraler, pärlor som är böner och livet, ett gummiband.
För alla dessa dimensioner finns, och de är alla lika sanna.

Utställningen består av nya skulpturer och installationer. Det största verket är ett collage av plastpåsar som förvandlar galleriets fönster till gotiska glasmålningar och galleriet till en slags gör-det-själv-katedral. Verken definieras i lika mån av tiden som de formas av rummet. Somliga kommer att förändras under utställningens gång, andra har sin egen rytm och producerar ljus eller rörelse. Alla är de skräddarsydda för just dessa fyra veckor i november – december: den mörkaste tiden på året.

Utställningen har fått stöd av
Paulon Säätiö,
Svenska Litteratursällskapet och
Svenska Kulturfonden.

Emma Rönnholm (f. 1984 i Åbo) utexaminerades från Bildkonstakademin år 2011. Hon arbetar med installationer och objekt, ofta med motoriserade/mekaniska element. Verken är lekfulla iakttagelser av vardagliga gester och material, som öppnar sig mot det filosofiska och konceptuella.

“Serve Somebody” är hennes fjärde separatutställning i Finland. Tidigare har hon ställt ut bland annat på galleria Sculptor och ForumBox, samt deltagit i ett flertal grupputställningar i Finland och utomlands. Rönnholm samarbetar regelbundet med bildkonstnär Salla Vapaavuori, och arbetar även som illustratör och konstkritiker.

Hennes verk finns representerade i bland annat Saastamoisen Säätiös och Åbo stads konstsamlingar. År 2017 var hon nominerad för Finlands konstakademins pris.

www.emmaronnholm.com
Instagram: @ronnholme