Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » PERFORMANCE VOYAGE 7 @ NEW PERFORMANCE TURKU FESTIVAL
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

PERFORMANCE VOYAGE 7 @ NEW PERFORMANCE TURKU FESTIVAL

6.10.2017 klo 17:30
New Performance Turku Festival
Manilla, Itäinen Rantakatu 64, Turku

Huber_Saarikko_Rongona_Remedies_still kopio

Image: Sasha Huber & Petri Saarikko, Rongoa Remedies

 

Performance Voyage 7 (PV7) avaa New Performance Turku Festival’in perjantaina 6.10. Manillan Köysiteatterissa.

Performance Voyage 7 on MUU ry:n kokoama kansainvälinen videoperformanssien kokoelma. Teemanaan Protest Song Competition! Performance Voyage 7 on kiertänyt vuoden 2017 aikana jo mm Lontoossa, Dublinissa ja Perun pääkaupungissa Limassa, ja saapuu Turkuun Berliinin Art Weekiltä. Kiertueella oleva videokokoelma vierailee vuoden aikana 15 paikassa ympäri maailmaa.

www.facebook.com/events

Maailma on suuren murroksen keskellä, epävarmuus lisääntyy ja protestointi on yleisempää kuin pitkään aikaan. Protestilaulut heijastelevat tyypillisesti suuria yhteiskunnallisia muutoksia, ja Performance Voyage 7 -taiteilijat käsittelevät teoksissaan yksilön vaikutusmahdollisuuksia sekä epäreilulta tuntuvaa politiikkaa, mutta esittelevät vaihtoehtoisia ratkaisuja vallitseville olosuhteille. Samat teemat ovat vahvasti läsnä myös New Performance Turku Festivalilla, jonka PV7 -screening avaa.

PV7-kokoelman työt käsittelevät turhautumista, vihaa sekä kaipuuta parempaan. Rakentavimmillaan protestointi esittää vaihtoehtoja sekä  tuo uuden näkökulman  keskusteluun; pahimmillaan se on yhden asian vastustamista ja pelon lietsomista. Performance Voyage 7-kokoelman teokset eivät kerro yhtä totuutta, vaan toimivat keskustelun aloituksina.

Avajaisiltana screeningissä paikalla ovat PV7-taiteilijat Timo Kokko, Kikka Rytkönen, Jukka Silokunnas, Niko Skorpio ja Koneen säätiön Saaren kartanon residenssissä työskentelevä Petri Saarikko sekä projektituottaja Marianne Fincke. Festivaalin avajaisklubilla Kårenilla esiintyy PV7-taiteilija Ignacio Peréz Peréz.

Teoksia kokoelmassa on 18 eri taiteilijalta/ryhmältä ympäri maailmaa. Performance Voyage 7-kokoelman taiteilijat ovat Kuesti Fraun, Kim Dotty Hachmann & Steffi Simmen, Sasha Huber & Petri Saarikko, Heidi Kilpeläinen, Francois Knoetze, Timo Kokko, Paweł Korbus, Vik Laschenov, Elin Magnusson, Elena Mazzi, Iwona Ogrodzka, Ignacio Pérez Pérez, Arja Renell, Kikka Rytkönen, Julia Schicker, Jukka Silokunnas, Niko Skorpio ja Elizabeth Wurst.
LUE LISÄÄ TAITEILIJOISTA JA TEOKSISTA (englanniksi)

Performance Voyage 7:n juryn jäseninä olivat Heidi Kilpeläinen (taiteilija), Jaakko Nousiainen (taide- ja kulttuuriohjelman päällikkö, Suomen Lontoon instituutti) ja Timo Soppela (toiminnanjohtaja, MUU ry).
Performance Voyage 7:n toteutusta on tukenut Helsingin kulttuurikeskus.

MUU on järjestänyt Performance Voyagea vuodesta 2011 saakka, ja ensimmäinen Performance Voyage -tapahtuma vuonna 2011 oli osana MUU:n järjestämää Amorph! -festivaalia. Tuona vuonna Amorph! Järjestettiin Turussa, osana Euroopan kultturipääkaupunkiohjelmaa. Yksi Performance Voyagen tavoitteista on tallentaa ja dokumentoida hetkellisiä performansseja ja siten pidentää niiden elinikää tapahtumahetken jälkeen.

NEW PERFORMANCE TURKU FESTIVAL on kansainvälinen performanssi- ja esitystaiteen festivaali, joka järjestetään vuosittain eri puolilla Turkua. Kolmipäiväinen festivaali sisältää paikkasidonnaisia performansseja, klubeja, teoksia, seminaareja ja performanssivideoita. newperformance.fi

_ _ _
director(a)muu.fi, Timo Soppela