Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » 17.10.-18.10.2009 Linnunlaulun kotiinpaluu
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

17.10.-18.10.2009 Linnunlaulun kotiinpaluu

MEDIATAIDETEOS HEUREKASSA: LINNUNLAULUA
SUOMALAISTEN JA KENIALAISTEN LASTEN ESITTÄMÄNÄ

Mikäli Milja Viidan teos LINNUNLAULUN KOTIINPALUU jäi kokematta ensi-illassaan syyskuussa Kampin Narinkkatorilla, niin nyt se on mahdollista Tiedekeskus Heurekassa lokakuussa! Teos on esillä Heurekan maksuttomalla alueella.

LINNUNLAULUN KOTIINPALUU – TIEDEKESKUS HEUREKASSA Vantaalla
lauantaina 17.10.2009 klo 12-18 ja sunnuntaina 18.10. klo 10-15.

Taiteilija Milja Viidan neljän projisoinnin videoinstallaatiossa suomalaiset ja kenialaiset lapset antavat katoamassa oleville metsälinnuille äänen. Lasten taidonnäyte lintujen jäljittelemisessä on samalla tulevien sukupolvien koskettava kannanotto metsien monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

milja_img_2624_web

Kuva: KekeTop

Heurekassa pääsee myös teoksen kuvausten tunnelmaan livenä: sen tekemisessä mukana olleiden lasten kuoro esittää lintujen ääniä lauantaina klo 13.30 ja 14.30!

Teoksen esityksen yhteydessä yleisö voi muotoilla syötävän kauniita maissilintuja kotiin vietäväksi.

Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus kirjoittaa viesti maailman metsäpäättäjille, jotka kokoontuvat samana viikonloppuna Argentiinassa. Metsäpäättäjille voi kertoa oman näkemyksensä siitä, miten metsäluonnon monimuotoisuutta pitäisi vaalia. Viestit lähetetään samana viikonloppuna Argentiinaan Suomen maa- ja metsätalousministeriön edustajana kokoukseen osallistuvalle Taina Veltheimille.

TILAUSTEOS MUU RY:N JÄSENTAITEILIJALTA

Linnunlaulun kotiinpaluu on tilausteos MUU ry:n jäsentaiteilija Milja Viidalta. Siemenpuu-säätiön tilausteos on laajalle yleisölle suunnattu, julkisessa tilassa esitettävää teos joka saa kokijansa pohtimaan elämäntapamme vaikutuksia sekä Suomen että kehitysmaiden metsille ja niistä riippuvaisille yhteisöille.

Suomessa ja Keniassa kuvattu teos on toteutettu yhdessä koulu- ja päiväkotiryhmien kanssa. Taiteilija Milja Viita vei lapsiryhmät vierailemaan uhanalaisten tai kadonneiden lintujen entisille pesimäalueille. Taiteilija valitsi teokseensa lapset lintujen äänten esittäjiksi, koska monipuolisen metsäympäristön kaventuessa useiden lintujen äänet ovat pois tulevilta sukupolvilta.

Neljän projisoinnin videoinstallaatiossa lapsiryhmät ovat interaktiivisessa suhteessa toisiinsa – kukin ryhmä,
yksi kerrallaan, on äänessä muiden ryhmien kuunnellessa esitystä. Yleisö astuu keskelle teosta ja liittyy kuuntelijoiden joukkoon.

MILJA VIITA
Karkkilassa asuva kuvataiteilija Milja Viita työskentelee filmin, videon, valokuvan, tekstin ja äänen parissa.
Viita on valmistunut Kuvataideakatemian Tila-aika-laitokselta vuonna 2005. Viidan teoksia on ollut esillä
useissa näyttelyissä sekä useilla elokuvafestivaaleilla. www.miljaviita.com

SIEMENPUU-SÄÄTIÖ

Siemenpuu-säätiö rahoittaa kehitysmaiden kansalaisjärjestöjen omia hankkeita, joilla torjutaan ympäristöuhkia ja edistetään luonnonvarojen kestävää sekä oikeudenmukaista käyttöä. Siemenpuu-säätiön toiminta rahoitetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin.

TIEDEKESKUS HEUREKA Tiedepuisto 1, Tikkurila, Vantaa
Lisätietoa ja näyttelylipun hinnat: www.heureka.fi
Näyttelyissä aiheina: Liiku ja Pelaa, joka innostaa liikkumiseen pelaamisen ja leikkimisen kautta. Heureka-klassikot: valikoima rakastetuimpia ahaa!-elämyksiä. Uutuuskohde: Tiedettä Pallolla – maanpinnan, valtamerten, ilmankehän ja tähtitaivaan ilmiöitä, animaatioina valkoisen jättipallon pinnalla.

LISÄTIETOJA
Siemenpuu-säätiö / tiedotusvastaava Kirsi Chavda, puh 09 -27 22 336, www.siemenpuu.org/suomeksi
MUU ry / toiminnanjohtaja Timo Soppela, 09-625 972, director@muu.fi

YHTEISTYÖSSÄ
MUU ry www.muu.fi
BirdLife Suomi www.birdlife.fi