Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » PERFORMANCE VOYAGE 7 BERLIN ART WEEKILLÄ
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

PERFORMANCE VOYAGE 7 BERLIN ART WEEKILLÄ

14.9.2017 klo 19
Top Schillerpalais
Schillerpromenade 4, Berliini, Saksa

hachmann-simmen_jump-jump_rajaus

Image: Kim Dotty Hachmann & Steffi Simmen: Jump Jump

 

PERFORMANCE VOYAGE 7
– protestia, suvaitsevaisuutta ja vallankumousta Berliinin Art Weekillä

”Our Planet, not your profit!”
Kikka Rytkönen

www.facebook.com/events

Taiteilijajärjestö MUU ry:n tuottama Performance Voyage 7, kansainvälinen videoperformanssien kokoelma, on kutsuttu osaksi Berlin Art Week -ohjelmaa. Performance Voyage 7 (PV7), teemanaan Protest Song Competition!, on kiertänyt vuoden 2017 aikana mm Lontoossa, Dublinissa ja Perun pääkaupungissa Limassa, ja jatkaa Berliinin jälkeen matkaansa. Kiertueella oleva videokokoelma vierailee 15 paikassa ympäri maailmaa.

Berlin Art Weekillä, Top Schillerpalais’ssa järjestettävässä tilaisuudessa on videoscreeningin lisäksi esiintyjinä PV7 –taiteilijoita. Läsnä ovat taiteilijat Kim Dotty Hachmann, Heidi Kilpeläinen, Timo Kokko, Arja Renell, Kikka Rytkönen ja Elizabeth Wurst, sekä erityisvieraana Berliinissä työskentelevä suomalainen taiteilija Mimosa Pale ja hänen The Wandering Shocks –ryhmänsä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuman aloittaa Arja Renellin teeseremonia – tee valmistetaan Talvivaarasta kerätyistä yrteistä ja kasveista. Kikka Rytkösen ”Staying Alive” pohtii ihmisten selviytymismahdollisuuksia ilmastonmuutoksen ja sotien keskellä. Elizabeth Wurst puolestaan haastaa yleisön kertomaan huolenaiheistaan, ja luo aiheista kootun protestilaulun. Tapahtuma videoscreeningin ympärillä on ainutkertainen mahdollisuus tavata PV7 –taiteilijoita ja nähdä live-performansseja.

Protestilaulut heijastelevat tyypillisesti suuria yhteiskunnallisia muutoksia. Performance Voyage 7 teoksissa pohditaan mm. yhteiskunnan poliittista tilannetta, turhautumista ja yksilön vaikutusmahdollisuuksia, sekä esitetään vaihtoehtoja vallitseville olosuhteille. Teoksia videokokoelmassa on 18 eri taiteilijalta/ryhmältä ympäri maailmaa.

Performance Voyage 7 –screeningin taiteilijat ovat Kuesti Fraun, Kim Dotty Hachmann & Steffi Simmen, Sasha Huber & Petri Saarikko, Heidi Kilpeläinen, Francois Knoetze, Timo Kokko, Paweł Korbus, Vik Laschenov, Elin Magnusson, Elena Mazzi, Iwona Ogrodzka, Ignacio Pérez Pérez, Arja Renell, Kikka Rytkönen, Julia Schicker, Jukka Silokunnas, Niko Skorpio ja Elizabeth Wurst.

LUE LISÄÄ TAITEILIJOISTA JA TEOKSISTA (englanniksi)

Performance Voyage 7:n juryn jäseninä olivat taiteilija Heidi Kilpeläinen, Suomen Lontoon instituutin taide- ja kulttuuriohjelman päällikkö Jaakko Nousiainen ja MUU ry:n toiminnanjohtaja Timo Soppela. Performance Voyage 7:n toteutusta on tukenut Helsingin kulttuurikeskus.

Vuosittain järjestettävä Berlin Art Week kokoaa nykytaiteen kiinnostavimmat taiteilijat ja teokset taidefestivaaleille viiden päivän ajaksi. Kuudetta kertaa järjestettävä Art Week levittäytyy ympäri Berliiniä 13.-17.9.2017. berlinartweek.de

Top Schillerplalais on Berliinin Neuköllnissa sijaitseva projektitila. Schillerpalais perustettiin vuonna 2002 paikallisten taiteilijoiden ja residenssitaiteilijoiden aloitteesta. Tiloissa toimivan Association for the Promotion of Cultural Practice -yhdistyksen jäsenet ovat taiteilijoita, tutkijoita ja aktiiveja. www.top-ev.de

Taiteilijajärjestö MUU ry on järjestänyt Performance Voyagea vuodesta 2011 saakka, jolloin ensimmäinen Performance Voyage -tapahtuma oli osana MUU:n tuottamaa Amorph!-festivaalia. Yksi Performance Voyagen tavoitteista on tallentaa ja dokumentoida hetkellisiä performansseja ja siten pidentää niiden elinikää tapahtumahetken jälkeen. Berliinin jälkeen Performance Voyage 7 on nähtävillä Turussa, New Performance -festivaaleilla lokakuussa.

_ _ _
director(a)muu.fi, Timo Soppela