Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » Juha Valkeapää ja Christopher Hewitt – SÄHKÖAKKAUKKO (Electric WoMan)
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

Juha Valkeapää ja Christopher Hewitt – SÄHKÖAKKAUKKO (Electric WoMan)

12.-17.9.2017
MUU Kaapeli
Avoinna: ti-pe 10-19, la-su 12-16
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki

Electric-WoMan-Image-04

Juha Valkeapää

 

Audio-visuaalinen installaatio SÄHKÖAKKAUKKO on kuusipäiväinen näyttely, johon kymmenet ihmiset ovat lahjoittaneet ruumiinosiaan, kertomuksina, piirroksina, videoina ja äänirunoina.

Taiteilija Juha Valkeapää hoitaa Sähköakkaukkoa koko näyttelyn ajan, paikan päällä.

https://www.facebook.com/events/138037286788179/?fref=ts

Näyttelyn Avajaiset kestävät koko ensimäisen päivän, tiistai 12.9. klo 10-19.

Sähköakkaukossa voi tehdä seuraavia asioita:

  1. Katsoa ja kuunnella Sähköakkaukkoa
  2. Lahjoittaa ruumiinosan Sähköakkaukolle joko kertomalla ruumiinosatarinan taiteilijalle, joka äänittää sen ja liittää sen Sähköakkaukon ääniraitaan, tai piirtämällä kuvan, joka asetetaan näyttelyn sisältämään näyttelyyn ”Toiset kehot”
  3. Suunnitella, leipoa ja paistaa ruumiinosapiparkakun, jonka saa mukaan

Näyttelyyn lahjoitetut kertomukset ja äänirunot toimivat Sähköakkaukon äänenä, kun taas piirrokset ja videot ovat esillä ”Toisissa kehoissa”, installaatioon sisältyvässä pienessä näyttelyssä. Itse Sähköakkaukon visuaalinen ruumis koostuu sadoista ruumiinosia kuvaavista stencileistä, sapluunagraffiteista, joita Valkeapää on kerännyt yli kymmenen vuotta ja jotka Hewitt on muokannut Sähköakkaukon ruumiiseen sopiviksi.

Sähköakkaukko on kuva nykyaikaisesta ihmisestä tai ehdotus nykyaikaiseksi ihmiseksi. Se on sirpaleinen ja hajallaan, muuntuva ja aika ajoin eksyksissä. Se on kaikenikäinen, monisukupuolinen ja -taustainen. Siinä on epäinhimillisiä ainesosia. Se ihmettelee, mistä ja miten elävä olento on tehty.

Juha Valkeapää on ääni- ja esitystaiteilija, joka on 25 vuotta kestäneen uransa aikana tehnyt erimuotoisia, -kuuloisia ja -näköisiä esityksiä, installaatioita, radioteoksia ja äänimaisemia eri puolilla maailmaa. Hänen taiteensa keskeiset elementit ovat ääni, läsnäolo, tila ja improvisointi. Hänen työnsä on tehty elämästä, ihmisille, ja niitä sävyttää leikillinen uteliaisuus ja huumori.

Christopher Hewitt on työskennellyt performanssi- ja muu-taiteiden parissa 30 vuotta – kuraattorina, opettajana, organisaattorina ja erittäin satunnaisesti myös performanssitaiteilijana. Vuosituhannen vaihteessa Hewitt johti Crossing Borders -performanssitaiteen opintokokonaisuutta Turun taideakatemiassa. Hän asuu Berliinissä, jossa työskentelee etupäässä performanssitaiteen videodokumentoijana, mutta on säilyttänyt läheisen suhteen Suomeen, jossa opettaa Taideyliopistossa ja toimii yhtenä New Performance Turku -festivaalin kuraattoreista.

Konsepti Juha Valkeapää
Toteutus Juha Valkeapää ja Christopher Hewitt

Tukijoina AVEK ja Taiteen edistämiskeskus

JUHA VALKEAPÄÄ – CHRISTOPHER HEWITT
SÄHKÖAKKAUKKO (ElGummaGubbe / Electric WoMan)

12.-17.9.2017
MUU Kabel

Den audio-visuella installationen SÄHKÖAKKAUKKO är en sex dagar lång utställning, där tiotals människor har donerat kroppsdelar som berättelser, teckningar, videor och ljuddikter. Konstnären Juha Valkeapää sköter Sähköakkaukko på plats under hela utställningen.

Utställningens vernissage hålls under hela första dagen, tisdag 12.9. kl. 10-19.

Under utställningen kan du göra följande:
1. Titta och lyssna på Sähköakkaukko
2. Donera en kroppsdel till Sähköakkaukko, endera genom att berätta en historia om kroppsdelen till konstnären. Berättelsen spelas in och läggs till Sähköakkaukkos ljudspår. Du kan även teckna en bild av en kroppsdel, som placeras i “Andra organ” som är del av utställningen
3. Planlägga, baka och grädda en pepparkakskroppsdel, vilken du får ta med dig

Berättelser och ljuddikter som har donerats till utställningen fungerar som Sähköakkaukkos ljudspår, medan teckningar och videor visas i installationen “Andra organ” som är en del av utställningen. Sähköakkaukkos visuella kropp består av hundratals stenciler och schablongraffiti som visar kroppsdelar, vilka Valkeapää har samlat i över tio år och som Hewitt har format till Sähköakkaukkos kropp.

Sähköakkaukko är en bild av nutidsmänniskan eller en idé om nutidsmänniskan. Den är fragmentarisk och utspridd, föränderlig och från tid till annan desorienterad. Den består av alla åldrar, den är flerkönad och har en brokig bakgrund. Den har omänskliga ingredienser. Den undrar, av vad och hur en levande varelse är gjord.

Juha Valkeapää är en ljud- och uppträdande konstnär, som i 25 år av sin karriär gjort olika former av hör och syn föreställningar, installationer, verk till radion och ljudlandskap runt om i världen. Centrala element i hans konst är ljud, närvaro, rum och improvisationer. Hans arbete består av livet, om och till människor och är färgat med lekfull nyfikenhet och humor.

Christopher Hewitt har arbetat med performance och annan konst i 30 år, han är kurator, lärare, organisatör och även mycket sporadiskt performancekonstnär. Vid millennieskiftet ledde Hewitt Crossing Borders performancekonstens studiehelhet vid Åbo Konstakademi. Han bor i Berlin, där han er verksam i huvudsak som videodokumentarist av performancekonst. Han har bevarat ett nära förhållande till Finland, där han undervisar vid Konstuniversitetet och är en av kuratorerna vid New Performance Turku-festivalen.

Koncept: Juha Valkeapää
Genomförande: Juha Valkeapää och Christopher Hewitt

Understöds av AVEK och Centret för konstfrämjande