MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

MUU ry / MUU Media Base KOULUTUSTOIMINTA
Kurssit ja työpajat ammattitaiteilijoille
2009201020112012 – 2013

Muu ry:n ylläpitämä Media Base on taiteilijoiden käyttöön tarkoitettu mediataiteen keskus ja työtila. Työtilana toimimisen lisäksi Media Base tarjoaa koulutusta ja järjestää seminaareja.

Oletko kiinnostunut liikkuvasta kuvasta? Ovatko kotisivusi jo internetissä kotimaisen ja kansainvälisen taideyleisön nähtävissä? Ovatko lehdistökuvasi sähköisessä muodossa? Maksatko näyttelykutsukortin suunnittelusta liikaa?

Näihin ja muihinkin päivänpolttaviin ongelmiin löytyy vastaus Muu Media Basen kursseilta. Lisäksi kursseille osallistuneilla muiden liittojen jäsenillä on mahdollisuus työskennellä Media Basessa kurssien jälkeen.
Kursseille otetaan hyvin rajoitetusti osallistujia, joten varaathan paikkasi ajoissa!MUU-KLINIKKA 2016

KLINIKKA on uusi MUU ry:n vuoden 2016 foorumi tiedonjakamiseen, koulutustoimintaan ja kanssakäymiseen. Klinikka – Apua taiteilijoilta taiteilijoille -konsepti mahdollistaa tietotaidon suoran jakaminen tekijältä toiselle. Klinikka voi kokoontua minkä tahansa erityisosaamisen ympärille ja se voi olla henkilökohtainen kahden välinen tapaaminen tai laajempi keskustelutilaisuus tietyn teeman ympärillä. Klinikka-tilaisuuksia toteutetaan myös yhteistyökumppanien kanssa.

Vuoden 2016 ensimmäiset Klinikat toteutetaan maanantaina 25.1. ja ne ovat:
Klinikka I: Viestintätyöpaja kuvataiteilijoille
Klinikka II: Mediataideteoksen installointi – uusien sovellusten mahdollisuudet
Klinikka III: Ääniperformanssi – laulun ja huudon työpaja

Seuraava Klinikka tiistaina 26.1.
Klinikka IV: Kuraattoritapaaminen – Jason St-Laurent, Saw Gallery (Ottawa, Kanada)

Luennoitsijat/ohjaajat:
tiedottaja Miisa Pulkkinen, Suomen taiteilijaseura
taiteilija Heidi Kilpeläinen HK119 (Lontoo)
taiteilija/kuraattori Jason St-Laurent (Ottawa, Kanada)
Jorma Saarikko, Pro AV Saarikko Oy

Yhteistyökumppanit:
Suomen taiteilijaseura
Pro Av Art Oy ja Pro Av Saarikko Oy
Saw Gallery

Klinikka I: Viestintätyöpaja kuvataiteilijoille
Ma 25.1.2016

klo 10-13
MUU Galleria

Millainen on hyvä tiedote? Miten voi tavoittaa median huomion? Miten taiteilija voi hyödyntää sosiaalista mediaa omassa viestinnässään?

Suomen Taiteilijaseuran tiedottaja ja Taiteilija-lehden päätoimittaja Miisa Pulkkinen pitää maanantaina 25.1. klo 10-13 viestintätyöpajan, jossa käsitellään kuvataiteilijoille hyödyllisiä tapoja tehdä viestintää. Pulkkinen on aiemmin työskennellyt toimittajana ja uutisankkurina Nelosen uutisissa sekä kulttuuritoimittajana Helsingin Sanomissa. Hän kertoo työpajassa, kuinka media tänä päivänä toimii ja millaisia toiveita sekä odotuksia medialla on taiteilijoille.

Jos mahdollista, osallistujien kannattaa ottaa mukaan kannettava tietokone tai tabletti sosiaaliseen mediaan perehtymistä varten. Myös tiedotteita voi tuoda mukana kommentoitavaksi.

Luennoitsija: Miisa Pulkkinen. Yhteistyössä: Suomen taiteilijaseura

—-

Klinikka II: Mediataideteoksen installointi – uusien sovellusten mahdollisuudet
Ma 25.1.2016

klo 14-17
MUU Galleria

Yhteistyössä Pro Av Saarikon kanssa toteutetaan työpaja, jossa tutustutaan mediataideteoksien installointiin ja uusien sovellusten mahdollisuuksiin. Vapaamuotoisella kurssilla tutustutaan aiheeseen käytännönläheisesti.

Työpajassa käydään läpi asioita, kuten:
-miten käyttää nyky- ja vanhaa tekniikkaa media- ja videotaiteessa
-digitekniikan muutosten mahdollisuudet ja ongelmat

Kurssin vetäjä: Jorma Saarikko. Yhteistyössä: Pro Av Art Oy ja Pro Av Saarikko OyKlinikka III: Ääniperformanssi – laulun ja huudon työpaja
Ma 25.1.2016

klo 18-21
MUU Galleria

Laulun ja huudon työpajan vetäjä on Lontoossa asuva taiteilija Heidi Kilpeläinen (HK119), joka on tällä hetkellä HIAPin taiteilijaresidenssissä. Työpajassa hän jakaa kokemuksiaan niin esiintyjänä, kuvataiteilijana kuin muusikkona.

Työpajassa on kaksi osaa. Osallistujia pyydetään tuomaan mukanaan laulu ja jokin ajankohtainen, kotimainen tai kansainvälinen, huono uutinen jaettavaksi. Työpajan ensimmäinen osa koostuu hengitysharjoituksista, ääntelystä, laulusta ja laulu manipuloinnista. Työpajan jälkiosa on omistettu maailman uutisten abstraktille ilmaisulle, performatiivisille teoille ja ääni-ilmaisulle.

Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus ilmaisun kehittämiseen, ja tilaisuus “pitää hauskaa ja olla tappavan vakava” samanaikaisesti. Sopii kaikenikäisille, jotka haluavat rentoutua, sekä löytää ja parantaa performatiivisia taitojaan. Osallistuaksesi työpajaan sinun ei tarvitse olla “laulaja”.

Heidi Kilpeläinen on monipuolinen kuvataitelija, muusikko ja suunnittelija. Hän on säveltäjä, sanoittaja ja laulaja, ja esimerkiksi Björk valitsi hänet yhdeksi suosikkitaiteilijoistaan vuonna 2005. Lisäksi hän on vaatesuunnittelija ja kuvataiteen puolella hän työskentelee paitsi performanssitaiteen myös maalaustaiteen, kuvanveiston sekä valokuva- ja videotaiteen parissa. Kilpeläinen on suorittanut taideopintonsa pääasiassa Lontoossa ja esiintynyt eri puolilla maailmaa mm. New Yorkissa. Erinomaiset sosiaaliset taidot omaava Kilpeläinen on aina painottanut toiminnassaan vuorovaikutuksellisuutta.Klinikka IV: Kuraattoritapaaminen – Jason St-Laurent, SAW Gallery (Ottawa, Kanada)
ti 26.1.2016

MUU Galleria

Jason St-Laurent on SAW Galleryn (Ottawa, Kanada) kuraattori, ja hän on Hiapin residenssissä tammikuun 2016. Hän on kiinnostunut tapaamaan taiteilijoita joita kiinnostavat sosiaaliset ja poliitttiset kysymykset. SAW Galleryn ohjelmassa näkyvät voimakkaasti performanssi ja mediataide. SAW Galleryn tulevassa residenssiohjelmassa Nordic Lab on painopiste alkuperäiskansojen nykytaiteessa. Näistä ja yleisesti pohjoiseen liittyvistä (ilmastonmuutos, sosiaaliset haasteet jne.) aiheista kiinnostuneet taiteilijat ovat Jasonin kohderyhmää.

Galerie SAW Gallery on vuonna 1973 perustettu taiteilijavetoinen taidekeskus Ottawassa Kanadassa. SAW Gallerylla on mandaatti sosiaalisesti ja poliittisesti suuntautuneen taiteen esittämiseen. Painopiste on erityisesti media- ja performanssitaiteessa. Näyttelyohjelmansa lisäksi SAW järjestää myös the Art Star Video Art Biennial and the Summer Nights / Nuits d’été -media -ja performanssifestivaalia. Vuonna 2017 gallerian tilat läpikäyvät lähes tuhannen neliön laajenemisen. Uusiin tiloihin tulee gallerioita, residenssi, kirjasto, piha-alue ja jäsenklubi. Viime vuosina SAW on saanut kansainvälistä näkyvyyttä yhteistöiden ja erilaisten vaihtojen kautta. SAW Gallery osallistui Art Fair Suomi -tapahtumaan Helsingissä syyskuussa 2015.


BLU-RAY / DVD -KURSSI 12.-13.10.2013

MUU Media Base uudistuu! – Blu-ray -levyn toteutus DVD:n rinnalle!

Oman DVD- ja Blu-ray -levyn suunnittelu- ja toteutuskurssi

Ilmoittautumisaika alkaa nyt, kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautua voi torstaihin 19.9 saakka. Osallistujille tiedotetaan kurssipaikasta viimeistään perjantaina 20.9.

Ilmoittautumiset: workshop@muu.fi

Kurssipaikan mahdollinen peruminen to 26.9.2013 mennessä.

Kurssin opettaja: Hannu Kärenlampi
Ajankohta: la 12.10. ja su 13.10. klo 11-16, yhteensä 10 h
Paikka: MUU Media Base, Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki
Opetuskieli: suomi
Osallistujamäärä: 6 henkilöä
Kurssimaksu: 150e (MUU ry:n jäsenet), 180e (ei jäsenet)

Sisältö: Kurssilla perehdytään Blu-rayn ja DVD:n tekemisen saloihin.

Kurssilaiset oppivat tekemään oman DVD:n valikkoineen ja Blu-ray-levyn käyttäen DVD Studio Pro -ohjelmaa. Kurssilla käydään läpi dvd-formaatin perusteita, muunnetaan oma video DVD:hen ja Blu-rayhin sopivaan muotoon, tehdään dvd-näyttelylevy (loop-levy automaattisella käynnistyksellä) ja useita videoita sisältävä levy menuvalikkoineen.

Blu-ray on tulevaisuuden esitystekniikkaa. Blu-ray -levyllä käytetään MPEG-4 videokoodekkia, jonka avulla uusilla FullHD-kameroilla kuvatut (H.263, AVCHD, MTS) videot toistuvat teräväpiirtoisena FullHD-televisiosta. Blu-raylle mahtuu viiden dvd-levyn verran videomateriaalia.

——————————–

FINAL CUT PRO X -PERUSKURSSI 24.8. ja 1.9.2013
Videoeditoinnin peruskurssi

Ilmoittautumisaika nyt, kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
TILANNE 13.8.: VIELÄ PAIKKOJA JÄLJELLÄ

Ilmoittautumiset: workshop@muu.fi

Kurssipaikan mahdollinen peruminen to 15.8. mennessä.

Kurssin opettaja: Hannu Kärenlampi
Opetuspäivät: la 24.8. klo 10-15 ja su 1.9. klo 11-16
Paikka: MUU Media Base, Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki
Opetuskieli: suomi
Osallistujamäärä: 8 henkilöä
Kurssimaksu: 150e (MUU ry:n jäsenet), 180e (ei jäsenet)

Sisältö: Peruskurssilla käydään läpi Final Cut Pro X -editointiohjelman rakennetta ja perustoimintoja. Kurssilla opitaan luomaan uusi videoprojekti, johon osallistujat siirtävät kuvaamansa materiaalin videokamerasta (DVPal, HDV, Avchd) tai still-kamerasta (esim. Canon EOS600D) tietokoneelle. Sen jälkeen käydään läpi miten video rakennetaan aikajanalla lisäten siihen tarvittavat ristikuvat/efektit, miten ääneen tehdään alku-/loppufadet ja säädetään äänet oikealle tasolle sekä miten grafiikat ja tekstit lisätään videoon. Lopuksi miten video muutetaan tiedostomuotoihin eri käyttöä varten: master/youtube.

Kurssiin sisältyy myös yksi itsenäinen työskentelypäivä MUUn videoeditissä kurssien välisinä päivinä. Kurssin jälkeen voi editoida itsenäisesti videomateriaalia MUU Media Basessa.

Final Cut Pro X on Applen uudistettu videoeditointiohjelma, joka on erilainen kuin edellinen versio FCP 7. Kurssia varten osallistuja voi ladata omalle koneelleen 30 päivän kokeiluversion Applen sivuilta. Ennen latausta kannattaa tarkistaa koneen tekniset vaatimukset, jotta ohjelma toimii omalla koneella: http://www.apple.com/fi/finalcutpro/specs/

——————————–

FINAL CUT PRO X -PERUSKURSSI 04.05. ja 12.05.2013
Videoeditoinnin peruskurssi

Ilmoittautumiset: workshop@muu.fi

Kurssin opettaja: Hannu Kärenlampi
Opetuspäivät: la 04.05. klo 10-15 ja su 12.05. klo 11-16
Paikka: MUU Media Base, Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki
Opetuskieli: suomi
Osallistujamäärä: 6 henkilöä

Sisältö: Peruskurssilla käydään läpi Final Cut Pro X -editointiohjelman rakennetta ja perustoimintoja. Kurssilla opitaan luomaan uusi videoprojekti, johon osallistujat siirtävät kuvaamansa materiaalin videokamerasta (DVPal, HDV, Avchd) tai still-kamerasta (esim. Canon EOS600D) tietokoneelle. Sen jälkeen käydään läpi miten video rakennetaan aikajanalla lisäten siihen tarvittavat ristikuvat/efektit, miten ääneen tehdään alku-/loppufadet ja säädetään äänet oikealle tasolle sekä miten grafiikat ja tekstit lisätään videoon. Lopuksi miten video muutetaan tiedostomuotoihin eri käyttöä varten: master/youtube.

Kurssiin sisältyy myös yksi itsenäinen työskentelypäivä MUUn videoeditissä kurssien välisinä päivinä.
Kurssin jälkeen voi editoida itsenäisesti videomateriaalia MUU Media Basessa.

Final Cut Pro X on Applen uudistettu videoeditointiohjelma, joka on erilainen kuin edellinen versio FCP 7.
Kurssia varten osallistuja voi ladata omalle koneelleen 30 päivän kokeiluversion Applen sivuilta.
Ennen latausta kannattaa tarkistaa koneen tekniset vaatimukset, jotta ohjelma toimii omalla koneella: http://www.apple.com/fi/finalcutpro/specs/

——————————–

DVD STUDIO PRO 18.-19.05.2013
Oman DVD-levyn suunnittelu- ja toteutuskurssi

Ilmoittautumiset: workshop@muu.fi
Kurssin opettaja: Hannu Kärenlampi

Ajankohta: la 18.05. ja su 19.05. klo 11-16, yhteensä 10 h
Paikka: MUU Media Base, Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki
Opetuskieli: suomi
Osallistujamäärä: 6 henkilöä

Sisältö: Kurssilla perehdytään DVD:n tekemisen saloihin. Kurssilaiset oppivat tekemään oman DVD:n valikkoineen ja muilla DVD-toiminnoilla käyttäen DVD Studio Pro -ohjelmaa. Kurssilla käydään läpi dvd-formaatit ja levyt, muunnetaan oma video DVD:hen sopivaan muotoon, tehdään dvd-näyttelylevy (loop-levy automaattisella käynnistyksellä) ja useita videoita sisältävä levy menuvalikkoineen.

——————————–